Επιστροφή στα θρανία με υποχρεωτική μάσκα

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα ακουστεί στις 7 Σεπτεμβρίου και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα μέρος των μέτρων που θα ληφθούν για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τις αποφάσεις του υπουργείου, τονίζοντας πως “ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα”. Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές και ανέφερε ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, θα υπάρχουν αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα.Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι η ηλικία είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπ. Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.
Πάντως, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι “τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου”. Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων σε σχολεία ή τοπικής έξαρσης. “Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία”.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

NEWSIT©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή