Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτέλους κάτι κινείται στο Open Mall των Τρικάλων

Εγκρίθηκε η χορηγία 338.800 ευρώ προς τον Εμπορικό Σύλλογο για τη διαμόρφωση κοινής ταυτότητας των καταστημάτων – Τα επόμενα βήματα και τα οφέλη για την περιοχή

Μετά από χρόνια συζητήσεων και διεργασιών αρχίζει επιτέλους να κινείται σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του Open Mall, πέρα από τις αναπλάσεις που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή.

Με βάση το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, εγκρίθηκε ήδη η επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ύψους 339χιλ. ευρώ περίπου, η οποία αφορά τη διαμόρφωση κοινής οπτικής ταυτότητας στα καταστήματα που αφορούν την περιοχή δράσης και ορίζεται στο λεγόμενο παλιό ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων.

Το έργο αφορά 157 καταστήματα τα οποία μέσα από το κονδύλι αυτό θα μπορέσουν να αποκτήσουν κοινή όψη, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα αλλά και την αρχιτεκτονική ταυτότητα της περιοχής που άλλοτε αποτελούσε κομβικό εμπορικό κέντρο και σήμερα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς της πόλης.

Για την εξέλιξη, το Trikalanews.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστο Μπλουγούρα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του μιας και πρόκειται για ένα έργο που θα φέρει ανανέωση αλλά μια νέα προοπτική τόσο για την εν λόγω περιοχή όσο και συνολικά για την πόλη.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να τρέξουν κι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η παρέμβαση. Με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ανοίγουν σημαντικά τα περιθώρια αισιοδοξίας.

Το παλιό εμπορικό κέντρο είναι η περιοχή εκείνη που έχει εμφανή ακόμη και σήμερα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης με αρκετά καταστήματα να μένουν κλειστά. Το έργο της διαμόρφωσης κοινής εικόνας και όψης, αφορά και τα κλειστά καταστήματα που σημαίνει ότι αυτομάτως δίνεται κίνητρο για εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. ‘Ηδη, όπως επισημαίνει ο κ. Μπλουγούρας, ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων ανυπομονούν να ξεκινήσει η διαδικασία βλέποντας την προοπτική ως μια μοναδική λύση να αξιοποιηθεί η περιοχή αλλά και να μη χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Βλέποντας ολόκληρη την εικόνα μετά τη διαμόρφωση και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που συνολικά θα ξεπεράσουν το 1,8 εκ ευρώ, και μαζί με την ολοκλήρωση (καλώς εχόντων των πραγμάτων) έργων όπως η Κεντρική Πλατεία, η διαδρομή μετά την Κεντρική Γέφυρα προς την πλευρά της Κονδύλι, θα αποκτήσει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά συνδέοντας τις δύο πλευρές της πόλης και διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από αυτό που συναντούμε σήμερα.

Δείτε την απόφαση εδώ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή