Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτέλους μιλάμε σοβαρά για την οικιακή ενέργεια

Η ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο των καταναλωτών, και δη των Τρικαλινών, μιας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αναγκάζουν τους κατοίκους της περιοχής μας σε υψηλή κατανάλωση χειμώνα και καλοκαίρι. Και αφού δύσκολα φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί η υψηλή τιμή που διαμορφώνουν οι αγορές του κλάδου, εκεί που πρέπει να στραφεί η προσοχή, πέρα από τα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν, είναι η οικιακή ενέργεια, η παραγωγή της αλλά και η πρόσβαση των νοικοκυριών σε καθαρή και οικονομική ενεργειακή αυτάρκεια.

Το χρηματοδοτικό εργαλείο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», για το οποίο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας, αναρτήθηκε σήμερα ο οδηγός των κριτηρίων ένταξης και χρηματοδότησης, είναι ένα πρώτο βήμα. Αυτό όμως που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την προοπτική της ενεργειακής κατανάλωσης των νοικοκυριών, είναι το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», με γενναία χρηματοδότηση και κριτήρια που ενσωματώνουν την προτεραιότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Θυμίζουμε ότι αξιοποιώντας ανάλογο πρόγραμμα προ ετών στον νομό Τρικάλων, 400 περίπου ακίνητα εντάχθηκαν μέχρι τη λήξη του, με τη ζήτηση από τότε να έχει αυξηθεί κατακόρυφα!

Όπως εξηγούν στο trikalanews.gr επαγγελματίες του κλάδου της εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών, εδώ και καιρό οι οικιακοί καταναλωτές στρέφονται προς αυτούς, ρωτούν και διαμορφώνουν εικόνα, αναμένοντας να τους δοθεί το κίνητρο που δεν είναι άλλο από το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπεράσει τους 5.000 δικαιούχους στον νομό Τρικάλων.

Η παραγωγή ενέργειας σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων λοιπόν είναι μια απάντηση στο πρόβλημα του ενεργειακού κόστους και της ενεργειακής επάρκειας, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά κυρίως για το αύριο του τόπου.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή