Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίθεση με βιτριόλι και δηλώσεις του Μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητου

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο μετά την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι κατά επτά Μητροπολιτών. Ως δράστης φέρεται ένας ιερομόναχος, ο οποίος μετά το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας που ανήκε, μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Βέροιας όπου και παρέμεινε μέχρι την καθαίρεσή του.

Οι επτά Μητροπολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση με βιτριόλι, σε πρόσωπο και χέρια, του φερόμενου ως δράστη ιερομόναχου, βρίσκονταν στη Μονή Πετράκη, και τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση, με τον έναν, τον Άρτης Καλλίνικο να φαίνεται πιο σοβαρά από όλους. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες είναι οι εξής: Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ΄, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριο και Γλυφάδας Αντώνιο.

Παρών στο συμβάν ήταν και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Εγώ καλά είμαι. Τραυματίστηκαν έξι αρχιερείς που βρίσκονται τώρα στο ΚΑΤ. Αυτοί οι έξι αρχιερείς ήταν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αυτός κατηγορούμενος (ο ιερομόναχος) ο οποίος καθαιρέθηκε για τα παραπτώματα που είχε κάνει, αλλά δεν το δέχτηκε και είχε κάπου κρυμμένο πάνω του το οξύ, που έριξε στους αρχιερείς».

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή