Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίθεση Σταμόπουλου στο Δασαρχείο Τρικάλων

Σε ανακοίνωσή της, η Δ.Κ. «Άμεση Δημοκρατία» αναφέρει τα εξής:

Το πανέμορφο πλατανόδασος στα ΒΔ της Οιχαλίας, το μεγαλύτερο και με τη μεγαλύτερη αποικία κορακοειδών σε επίπεδο Θεσσαλίας, βρέθηκε στην κυριολεξία ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή του. Κινδύνεψε θανάσιμα και μάλιστα από τον ίδιο τον άγγελο- φύλακά του, δηλαδή το Δασαρχείο!!!

Το Δασαρχείο Τρικάλων, με πρόσχημα τον ιό του πλατάνου που εμφανίστηκε τελευταία σε χώρες της Ν. Ευρώπης, ανέθεσε σε εταιρία, που είχε αναδειχθεί πλειοδότρια σε προγενέστερη (!) της εμφάνισης του ιού δημοπρασία και μάλιστα άνευ δεύτερου διεκδικητή (!), να κόψει σύρριζα τα πλατάνια του Δάσους, «όχι μόνον τα άρρωστα, αλλά και τα υγιή σε απόσταση 15 μέτρων από το άρρωστο δέντρο» (κατά τα λεγόμενα του Δασάρχη.)

Με δεδομένο ότι πρόκειται για συνεχόμενη δασική έκταση χιλιομέτρων με φυτά ξυλώδους κορμού, δηλαδή Δάσος, υπήρχε κίνδυνος να κοπούν όλα τα πλατάνια και το Δάσος να εξαφανιστεί τελείως, κάτι που ο Δασάρχης στη συγκέντρωση της Οιχαλίας (29/10) το αποδέχθηκε κυνικά ως «πιθανό»!! Αποκαλύπτοντας έτσι τα πραγματικά τους σχέδια. Για να προλάβουν μάλιστα τυχόν αντιδράσεις των ντόπιων και εκμεταλλευόμενοι την ενεργειακή φτώχεια άρχισαν να μοιράζουν «δωρεάν» τα κλαδούρια στους Νεοχωρίτες, ενώ ο έμπορος έπαιρνε τους κορμούς των κομμένων θεόρατων πλατάνων. Πολλές φορές η αρπαχτή συμβαδίζει με την εξαγορά των συνειδήσεων!

Η άμεση και γρήγορη κινητοποίηση της Κίνησής μας, με την ταχύτατη διοργάνωση Συγκέντρωσης Νεοχωριτών και άλλων κατοίκων του Δήμου, και μάλιστα με την παρουσία του ίδιου του Δασάρχη, στην πλατεία της Οιχαλίας, αποδείχθηκε σωτήρια για το Δάσος.

Το Δασαρχείο είχε προλάβει να κόψει ‘’μόλις’’ 160 θεόρατα πλατάνια,

αφού οι συγκεντρωμένοι και αντιδρώντες κάτοικοι της Οιχαλίας ύψωσαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΠ! στην κοπή των πλατάνων και την καταστροφή του Δάσους, στο Δασαρχείο Τρικάλων, τους εμπόρους και όσους τυχόν κρύβονται πίσω τους.

Ο Δασάρχης, ουσιαστικά ‘’ανακρινόμενος’’ επί 1,5 ώρα από τους ανήσυχους συγκεντρωμένους, παρά τα κενά, τις αντιφάσεις και τα πολλά ερωτηματικά που δημιουργούσαν οι ελλιπείς απαντήσεις του, αναγκάστηκε στο τέλος να δηλώσει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι σταματά οριστικά την κοπή των πλατάνων.

Η νίκη πανηγυρίστηκε απ’ όλους ωστόσο η Κίνησή μας προχώρησε. Κατέθεσε έγγραφη αίτηση στο Δασαρχείο, ζητώντας ‘’βούλα’’ στη δέσμευση του Δασάρχη. Παράλληλα εκδηλώθηκε και το ενδιαφέρον του Εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με τον Δασάρχη να καλείται και να καταθέτει «ως ύποπτος για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος»!!

Η σωτηρία του Δάσους Οιχαλίας αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη και προσφορά της Κίνησής μας στο Λαό της Οιχαλίας και μάλιστα προτού ακόμα αναδειχθεί Δημοτική Αρχή. Λειτουργήσαμε εν τοις πράγμασι ως δημοτική εξουσία, καλύπτοντας την παντελή απουσία της υπάρχουσας (;) Δημοτικής Αρχής!

Κινητοποιούμε τους συνδημότες μας, λύνουμε προβλήματα, καλύπτουμε το κενό εξουσίας που υπάρχει στον Δήμο μας, ενώνουμε τα 18 χωριά που συναπαρτίζουν τον Δήμο μας και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας και στο πρόβλημά του. Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΗΝΕΣ! Η 8/10/2023 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ!

Δ.Κ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

με υποψήφιο Δήμαρχο Φαρκαδόνας

τον Χρήστο Σταμόπουλο

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή