Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΓΝΤ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού

«Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβασεις και σχεδιασμούς»

Η ΕΠ.ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων, καταδικάζουμε την υποδούλωση και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, που συνεχήζεται εδώ και 70 χρόνια!!

Καταγγέλλουμε την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε στην φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια περιοχή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), στη συνέχιση των ισραηλινών επικοισμών σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και της απομόνωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων χωρίς τρόφιμα, νερό, ρεύμα και καύσιμα, στους συνεχείς βομβαρδισμούς και δολοφονίες αμάχων και παιδιών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού, όπως και κάθε λαού, να αγωνίζεται για την επιβίωση και την ελευθερία του και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του.

Καταδικάζουμε τον τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της αλήθειας από κυβερνήσεις, κόμματα της άρχουσας τάξης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να «δικαιολογήσουν» τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Για αυτό το λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής , το 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Όλα αυτά δεν μπορούν να «εμποδίσουν» το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον λαοό της Παλαιστίνης, που βρίσκεται αντιμέτωπος, για άλλη μια φορά, με το κίνδυνο της γενκοτνίας. Αλληλεγγύη που εκδηλώνεται με μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Συλλόγους Υγειονομικών και όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, για:

– Τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Ανατολική.

– Ιερουσαλήμ.Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

– Απελευθέρωση των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

– Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μ. Ανατολή.

– Να σταματήσει κάθε στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή