Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων: Ξεσηκωμός και Δράση για να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Παλαιστίνη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων έχει πρωτοστατήσει στη μαζική δράση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων έχει καλέσει μέχρι στιγμής σε δύο μαχητικές κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα, έχει πραγματοποιήσει μαζικό μοίρασμα ενημερωτικού υλικού για το ζήτημα και ειδικά στη νεολαία, διαδίδοντας τις θέσεις μας στον Τρικαλινό λαό . Η δράση μας αναπτύσσεται σε συντονισμό και μαζί με το εργατικό και μαζικό  λαϊκό κίνημα  και τους φορείς του , όπως εργατικά σωματεία , ο Φοιτητικός σύλλογος ΤΕΦΑΑ, ο Σύλλογος  Γυναικών, μέλος της ΟΓΕ  κ.α.

Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη συμμετείχαμε σε μαζική σύσκεψη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, όπου προτείναμε την από κοινού μας δράση τις επόμενες μέρες, ώστε να πάρει ακόμη πιο μαζικά χαρακτηριστικά. Καταλήξαμε στην εξής ανακοίνωση και πρωτοβουλίες :

 «Ξεσηκωμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα!

 Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης: Δεν είστε μόνοι. Οι ώρες είναι κρίσιμες…Όχι άλλα δελτία ειδήσεων- κατάλογοι νεκρών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μαζικά αγωνιστικά. Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

* Τώρα, μπροστά στον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών επιχειρήσεων καλούμε το λαό να δυναμώσει τον αγώνα κατά του εγκλήματος που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα εδάφη της Γάζας και να προμηθευτεί ο λαός της Παλαιστίνης με τρόφιμα, νερό, καύσιμα και ιατρικά εφόδια, να τερματιστεί η πολύχρονη κατοχή σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων πριν από την 4η Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

* Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

*   Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.

Καλούμε κάθε συνδικάτο, σωματείο, σύλλογο και φορέα  να συζητήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα, να πάρει θέση, να αναπτύξει  άμεση μαζική δράση με όποια μορφή μπορεί , να συντονιστεί μαζί μας.

Καλούμε τα συνδικάτα και τα σωματεία μέσα από κάθε δράση τους πχ συνέλευση, απεργία, δράσεις; αλληλεγγύης κλπ να διαδίδουν με κάθε κατάλληλο τρόπο την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης , σφυρηλατώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ως  τείχος αντίστασης  στον πόλεμο των εκμεταλλευτών μας, συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν τον πόλεμο και κάθε πόλεμο , γιατί οι λαοί είναι πάντα οι χαμένοι από τους πολέμους για τη μοιρασιά του πλούτου.

Οι αγωνιστικές δράσεις –πρωτοβουλίες για το λαό της Παλαιστίνης να διαπερνούν, να συνδυαστούν με τις εκδηλώσεις για τα 50 Χρόνια από το Ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη 1973.  Τα διδάγματα του Πολυτεχνείου, το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα ενάντια στην χούντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στα δεινά που έφερε στο λαό μας αυτή η εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια, είναι άκρως επίκαιρα, ειδικά  τώρα  με τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και την συμμετοχή της χώρας μας, ως ορμητήριο πολέμου σ’ αυτή καθώς και άλλες σφαγές ανά τον κόσμο..

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΕΕΔΥΕ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή