Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας για τη σίτιση στη Δομή Κουτσόχερου: Συνεχίζουμε τον αγώνα

«Η επαναφορά της σίτισης στη Δομή επετεύχθη εξαιτίας της αντίδρασης των πλημμυροπαθών, της πίεσης που άσκησαν, της γενικής κατακραυγής συντοπιτών μας», τονίζει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας όσον αναφορά σχετικές δημοσιεύσεις, ξεκαθαρίζοντας το κλίμα γύρω από το θέμα σίτισης της Δομής Κουτσόχερου. Παράλληλα καλεί τους πολίτες σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 10 Μάρτη στις 4 μ.μ. στο κέντρο Ίριδα.

Ακουλουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Xθες και σήμερα κυκλοφορούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώσεις  από την περιφέρεια Θεσσαλίας ότι η σίτιση των πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας & Κεραμιδίου που διαμένουν στη δομή του Κουτσόχερου θα συνεχιστεί, αφού είχε  διακοπεί εδώ και μια βδομάδα (στις 26 Φλεβάρη). Η περιφέρεια Θεσσαλίας «φρόντισε» να διαδοθεί με ταχύτητα η είδηση στα μέσα, διότι θέλει να ιδιοποιηθεί την πατρότητα αυτό του «επιτεύγματος»

Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλει να τα παρουσιάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται στην καλή προαίρεση και την «ευθιξία» του κ. περιφερειάρχη.

Εξάλλου ήταν αυτός που λίγο νωρίτερα δήλωνε δημόσια ότι οι πληγέντες:

 «επιλέγουν» και διαμένουν στη δομή του Κουτσόχερου  και ότι

μένουν εκεί καταχρηστικά, αφού τους  παρέχεται δωρεάν διαμονή ! 

Δήλωση που αναγκάστηκε, μετά τη γενική κατακραυγή,  να  συμμαζέψει γρήγορα ο κ.περιφερειάρχης .

Και πώς να κάνει διαφορετικά, αφού δεν είναι δυνατό, δεν το χωρά ο κοινός νους να «επιλέγει»- όπως λέει ο περιφερειάρχης-  κάποιος να μένει σ΄ ένα στρατιωτικού τύπου καταυλισμό- γκέτο, που λειτουργούσε και λειτουργεί σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Και μάλιστα να καταχράται …άραγε τι;

Δε φτάνει που οι πληγέντες χάσανε σπίτια, σοδειές,  εργαλεία, μηχανήματα, υποδομές, τους κόπους μιας ζωής, επειδή το κράτος – και κράτος πέρα απ’ την κυβέρνηση είναι και η περιφέρεια και ο δήμος- στάθηκε απροετοίμαστο και ανίκανο να τους προστατέψει. Δε φτάνει που τους «πετάξανε» στο γκέτο του Κουτσόχερου, τώρα θα τους πουν και καταχραστές; Ε, αυτό πάει πολύ!

Πάνω σ’ αυτή τη λογική έγινε και η διακοπή της σίτισης. Στη λογική που λέει : « και πολύ σας είναι η δωρεάν διαμονή στα κοντέινερ του Κουτσόχερου…από δω και πέρα βγάλτε τα μόνοι σας πέρα, ώρα να γυρνάτε στα μισογκρεμισμένα και υγρά σπίτια σας…» Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που πολλά «κόκκινα σπίτια» μετατράπηκαν σε «κίτρινα» και πολλά «κίτρινα σπίτια» σε «πράσινα» …  

Όμως οι παροικούντες την Φαρκαδόνα ξέρουν πολύ καλά ότι:

 Η επαναφορά της σίτισης επετεύχθη εξαιτίας της αντίδρασης των πλημμυροπαθών, της πίεσης που άσκησαν, της γενικής κατακραυγής  συντοπιτών μας. Δεν σκύψαμε  το κεφάλι υπομένοντας σιωπηλά την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά με αποφασιστικότητα αναδείξαμε και απαιτήσαμε το δίκιο μας. Ας μην καυχιέται λοιπόν τόσο πολύ η περιφερειακή αρχή για τη δήθεν επιτυχία της επαναφοράς ενός γεύματος τη μέρα στους πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο.

Επειδή βιώνουμε καθημερινά μια κρατική  κοροϊδία που μας θέλει ζητιάνους για τα αυτονόητα, επειδή με τα ψίχουλα των αποζημιώσεων δε ξαναφτιάχνουμε το βιός μας, επειδή αυτές τις μέρες κινδυνεύει από τις νέες βροχές ό,τι μας έχει απομείνει, επειδή οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και πάλι πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, επειδή σχέδια προστασίας ακούμε και έργα δε βλέπουμε, θα κάνουμε  αυτό που έχουμε καταλάβει όλους αυτούς τους μήνες :

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας και  τον συντονισμό που έχουμε μ’ άλλους πλημμυροπαθείς και εκφράστηκε με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Δεκέμβρη στη Λάρισα , με τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα. Θα κινητοποιηθούμε πιο μαζικά ενάντια σε κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή.

Για το λόγο αυτό  διοργανώνουμε ανοιχτή, πλατιά σύσκεψη

την Κυριακή 10 Μάρτη στις 4 μ.μ. στο κέντρο Ίριδα στη Φαρκαδόνα.

και καλούμε να συμμετάσχουν

όλοι οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας και των γύρω χωριών

 όλες οι επιτροπές πλημμυροπαθών της ευρύτερης περιοχής μας

οι μαζικούς φορείς  της περιοχής μας, τα σωματεία και οι φορείς που έδειξαν την αλληλεγγύη τους .

Μόνο ενωμένοι και με δυναμικό και στοχευμένο αγώνα μπορούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας.

  .                                  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή