Επιτυχίες στο ΚΠΓ για τους μαθητές των τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι  εγγραφές των υποψηφίων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού  Γλωσσομάθειας  οι οποίες θα διεξαχθούν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Το ΚΠΓ είναι ένα σύστημα πιστοποίησης της επικοινωνια¬κής επάρκειας σε μια ξένη γλώσσα, το οποίο ελέγχει την κατανόηση και παραγωγή του γραπτού και προφορικού λόγου καθώς και την ικανότητα διαμεσολάβησης. Το ΚΠΓ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο γλωσσών και την 6βαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης, από Α1 έως Γ2.  
Το Μουσικό Σχολείο υποστηρίζει εδώ και χρόνια τον θεσμό του ΚΠΓ με τη συμμετοχή μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης της  Γαλλικής  Γλώσσας. 
Παρόλο το επιβαρυμένο πρόγραμμά τους λόγω και των μουσικών μαθημάτων, οι μαθητές μας, όπως και όλοι οι μαθητές βέβαια, ξέρουν να βάζουν
στόχους και να τους κατακτούν. 
Τρεις μαθήτριες  της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, μετά από κατάλληλη προετοιμασία πήραν μέρος στις εξετάσεις Γαλλικής Γλώσσας του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του περασμένου Μαΐου (Μάιος 2017) στο διαβαθμισμένο επίπεδο Α1-Α2.   
Η προσπάθειά τους στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (100%) καθώς και οι τρείς μαθήτριες κατάφεραν να κατοχυρώσουν  το επίπεδο Α2 και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλές  βαθμολογίες που άγγιξαν και το άριστα. 
Αυτή η θετική έκβαση της προσπάθειάς τους, που μας έκανε ιδιαίτερα περήφανους, αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο την εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας,  στοχεύοντας πλέον στην  πιστοποίηση υψηλότερου επιπέδου, Β1-Β2. Και βέβαια η επιτυχία τους αποτελεί αφορμή και παρότρυνση για ανάλογη προσπάθεια και άλλων μαθητών.
Παρόλες τις δυσκολίες και την έλλειψη υποστηρικτικών δομών, στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, η αγάπη για τη μάθηση και την πρόοδο γενικότερα και για τη Γαλλική Γλώσσα ειδικότερα, οπλίζουν με μεράκι και δύναμη μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνεχίζουμε με θετική διάθεση την προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου γλωσσομάθειας. 
Τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητριών είναι : Ναταλία Μάγκου, Κατερίνα Γεωργατσέλη και Ελευθερία Μπαλού. Πριν λίγες μέρες παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους και γεμάτες χαρά και περηφάνια, οι δύο πρώτες φωτογραφήθηκαν με καμάρι κρατώντας τα ανά χείρας. 
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη προσπάθειά τους και πολλές εγκάρδιες ευχές για την επίτευξη των περαιτέρω στόχων τους. 
Ευαγγελία Σύρρου
Καθηγήτρια Γαλλικών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων 


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή