Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτυχές το 1ο Συνέδριο Λαπαροσκοπικής στα Τρίκαλα

Πλήθος συνέδρων επιστημόνων συζητούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην πιο ασφαλή μέθοδο Χολοκυστεκτομής

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεδριακή διοργάνωση που αγκάλιασε θερμά το επιστημονικό κοινό πραγματοποιείται στα Τρίκαλα και στο Μουσείο Τσιτσάνη και αφορά στο Επιστημονικό Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής (ΕΤΑΛΧΟ).

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα με βάση τα όσα ανέφεραν οι διοργανωτές.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγόρας από την Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, «Πρόκειται για ένα συνέδριο που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη, και στοχεύει κυρίως στην αποσαφήνιση του κώδικα ασφαλούς λειτουργίας του χειρουργού σε μια πολύ συγκεκριμένη επέμβαση». Κάτι που όπως τόνισε μπορεί να ακούγεται παράξενο για το ευρύ κοινό, όμως στον επιστημονικό κλάδο είναι κάτι σημαντικό στην κατεύθυνση της αυτοματοποιημένης χειρουργικής διαδικασίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ συμμετέχει και ο υπεύθυνος του αντίστοιχου προγράμματος για την ασφαλή χολοκυστεκτομή των ΗΠΑ καθηγητής χειρουργικής, Δημήτριος Στεφανίδης ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συνάδελφοί του στη χώρα μας.

Το ολοήμερο Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Λάρισας και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, καθώς και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή