Επιτυχημένη η διήμερη αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά»

30 Nov 2020 Ελλαδα

Απολύτως επιτυχημένα και με ικανοποιητική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση αιμοδοσίας στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου), παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεντρώθηκαν 89 φιάλες αίματος, ενώ 12 εθελοντές δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, λόγω χαμηλών επιπέδων αιμοσφαιρίνης.

H ανάγκη για αίμα, η οποία δεν σταματά ποτέ, έχει ενταχθεί ως προτεραιότητα στη θεματολογία του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η πανδημία του COVID-19, μάλιστα, αυξάνει δραματικά τις εποχιακές ελλείψεις αίματος, κάτι που αποτελεί την ανάγκη για τις συγκεκριμένες επείγουσες δράσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας συνεργάστηκαν, με το «Ζήσε Αθλητικά», ο Οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την Κινητή Μονάδα του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με την πλήρη τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφαλείας.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας, όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Κυριάκος Γιαννόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Εύη Μωραΐτίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Μαρία Καρπαθάκη, Βαλέριος Λεωνίδης, καθώς και αντιπροσωπείες των εθνικών ομάδων άρσης βαρών, πόλο γυναικών, πάλης.

Αρωγοί της αιμοδοσίας στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά στάθηκαν οι Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, αλλά και οι Σύλλογοι Ελλήνων Ολυμπιονικών και Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο χώρο της αιμοδοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΕΡΟΠΗ ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗ

admins
Author: admins

Share:
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση …
Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έναρξης των έργων αποκατάστασης ζημιών σε οδοποιία, γέφυρες και σιδηρόδρομο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες …
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …