Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτυχημένη η διήμερη αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά»

Απολύτως επιτυχημένα και με ικανοποιητική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση αιμοδοσίας στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου), παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεντρώθηκαν 89 φιάλες αίματος, ενώ 12 εθελοντές δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, λόγω χαμηλών επιπέδων αιμοσφαιρίνης.

H ανάγκη για αίμα, η οποία δεν σταματά ποτέ, έχει ενταχθεί ως προτεραιότητα στη θεματολογία του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η πανδημία του COVID-19, μάλιστα, αυξάνει δραματικά τις εποχιακές ελλείψεις αίματος, κάτι που αποτελεί την ανάγκη για τις συγκεκριμένες επείγουσες δράσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας συνεργάστηκαν, με το «Ζήσε Αθλητικά», ο Οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την Κινητή Μονάδα του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με την πλήρη τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφαλείας.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας, όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Κυριάκος Γιαννόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Εύη Μωραΐτίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Μαρία Καρπαθάκη, Βαλέριος Λεωνίδης, καθώς και αντιπροσωπείες των εθνικών ομάδων άρσης βαρών, πόλο γυναικών, πάλης.

Αρωγοί της αιμοδοσίας στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά στάθηκαν οι Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, αλλά και οι Σύλλογοι Ελλήνων Ολυμπιονικών και Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο χώρο της αιμοδοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΕΡΟΠΗ ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή