Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτυχημένο το τριήμερο για την 9η Τέχνη στα Τρίκαλα

Εξαιρετικά επιτυχημένο το τριήμερο «Καμπίσιοι δημιουργοί vol. 5». Μια δράση που, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021, εκτυλίχθηκε για ένα τριήμερο (22-24 Οκτωβρίου 2021) στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών «ΕΤουΚου» οργάνωσε τη δράση – μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κωμωδίας – και παρουσίασε δράσεις για την εικονογράφηση, την 9η Τέχνη, τη δημιουργική έκφραση.

Το πέμπτο στη σειρά φεστιβάλ «Καμπίσιοι Δημιουργοί», εμφανίζεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα, αλλά με μία συνεπή συνέχεια.

Έτσι, μετά από τις δύο πρώτες χρονιές στο Μουσείο Τσιτσάνη, ταξίδεψε για δύο χρονιές στην Λάρισα (Μύλος του Παππά και Project ΙππόΚαμπος) και επέστρεψε στα Τρίκαλα.

Οι 15 τοπικοί δημιουργοί, μετείχαν σε bazaar, σε Graffiti & «Βαψίματα», μαθήματα σχεδίου, εργαστήριο Graffiti, Sketch Event  (παιχνίδι σκίτσων για μικρά και μεγάλα παιδιά), παιδικό εργαστήριο και πολύ ενθουσιασμό.

Ταυτοχρόνως, οι Τρικαλινοί περιηγήθηκαν στην έκθεση κόμικς και εικονογράφησης µε τίτλο «Τρακτφόρμερς» και 30 έργα καλλιτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ δε, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο συγκεντρώθηκαν όσα κόμικς δεν χρειάζονταν οι πολίτες.

Τα κόμικς θα αποτελέσουν τμήμα της «Δανειστικής Κομιξοθήκης» του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών «ΕΤουΚου», η οποία φιλοξενείται στο Project ΙππόΚαμπος στη Λάρισα.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή