Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτυχής Ημερίδα επαγγελματικής ενεργοποίησης κρατουμένων στο 2ο Σδε Τρικάλων

EURES: «Πρόγραμμα εύρεσης εργασίας στην Ευρώπη»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των κρατουμένων στην επαγγελματική κινητικότητα, η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του 2ου Σδε Φυλακών Τρικάλων, κα. Ζώη Βασιλική, διοργάνωσε την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, ημερίδα ενημέρωσης του δικτύου Εures, με εισηγητή τον Σύμβουλο Euresτου ΟΑΕΔ, κο. Στέφανο Πάλλα. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Ζώη, δίνοντας την σκυτάλη στον κο Πάλλα.

Αρχικά, ο κος Πάλλας εξήγησε ότι το Euresσυνιστά Δίκτυο συνεργασίας και σύζευξης  Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης,1000 περίπου Συμβούλων EURESπανευρωπαϊκά (Ε.Ε. – 27 και Ε.Ο.Χ. – Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν) καθώς και  ατόμων που αναζητούν εργασία κι εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό.Kατόπιν, τόνισε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες χωρών της Ε.Ε. που αναζητούν εργασία σε χώρες της Ε.Ε, σε Εργοδότες χωρών της Ε.Ε. που αναζητούν προσωπικό από χώρες της Ε.Ε, αλλά ταυτόχρονα συνιστά ανοιχτή πληροφορία για όλους τους πολίτες καθώς και τις τρίτες χώρες.

Εν συνεχεία, επισημάνθηκε ότι ο σκοπός του δικτύου Euresείναι η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στην Ευρώπη. Παράλληλα, δόθηκαν πληροφορίες για τον τριπλό ρόλο του Eures, ήτοι:

  • ενημέρωσηγια θέσεις εργασίας, τάσεις αγοράς εργασίας, πρακτικές πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης, εργασίας και μάθησης, βιογραφικά, οργάνωση ημερίδων εργασίας,
  • συμβουλευτική για κατάλληλη θέση εργασίας, προώθηση βιογραφικών σε εργοδότες,επαφή με σύμβουλο Euresτης χώρας υποδοχής, καθώς και
  • τοποθέτηση σε κατάλληλη θέση εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες EURES προς τα άτομα που αναζητούν εργασία και τους εργοδότες περιλαμβάνουν:

  • Αντιστοίχιση κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων στη διαδικτυακή πύλη του EURES.
  • Πληροφορίες και υπηρεσίες καθοδήγησης και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους εργοδότες.
  • Πρόσβαση σε πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η φορολογία, οι συντάξεις, η υγειονομική ασφάλιση και η κοινωνική ασφάλιση.
  • Ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης για διασυνοριακούς εργαζομένους και εργοδότες.
  • Στήριξη ειδικών ομάδων στο πλαίσιο στοχευμένων προγραμμάτων του EURES για την επαγγελματική κινητικότητα , όπως το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» και το πρόγραμμα «Reactivate».
  • Προώθηση των ευκαιριών για νέους μέσω τουDrop’pin@EURES, της πλατφόρμας μέσω της οποίας επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να προωθούν και να προβάλλουν ευκαιρίες ειδικά σχεδιασμένες για νεαρούς Ευρωπαίους με σκοπό να τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας
  • Υποστήριξη δυναμικών εκδηλώσεων πρόσληψης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ευρωπαϊκές Ημερίδες για την απασχόληση»
  • Ενημέρωση και πρόσβαση σε βοήθεια μετά την πρόσληψη, όπως γλωσσική κατάρτιση και υποστήριξη της ένταξης στη χώρα προορισμού.

Τέλος, παρουσιάστηκαν από τον κ.Πάλλα χρήσιμοι σύνδεσμοι για το δίκτυο Εuresστην Ελλάδα καθώς και το Eυρωπαϊκό σώμα Αλληλεγγύης. Η παρουσίαση έκλεισε με επίδειξη στην πλατφόρμα διάφορων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων και τον καταιγισμό ερωτήσεων από την μεριά των μαθητών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στον κο. Στέφανο Πάλλα, Σύμβουλο Eures στα Τρίκαλα, για την εξαιρετική και αφυπνιστική του παρουσίαση, την κα. Μαρία Καλαμίδα, κοινωνική λειτουργό του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων για την ένθερμη ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μου,την Διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Τρικάλων κα. Λύτσιου Μαρία για την άδεια εισόδου, καθώς και την Διευθύντρια του 2ουΣδε Τρικάλων για την αμέριστη συμπαράσταση της στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

Η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

του 2ουΣδε Τρικάλων,

Βασιλική Ζώη

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή