ΕΠΟΣ!!! Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τον Ερντογάν για Νόμπελ Ειρήνης

Η Ουγγαρία και ο Βίκτορ Ορμπάν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια υποψηφιότητα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης!

Αυτό υποστήριξε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ούγγρος ΥΠΕΞ απέδωσε τη θέση αυτή στις μεσολαβητικές προσπάθειες του Ερντογάν στις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Όποιος μιλάει για ειρήνη παρουσιάζεται αμέσως ως σύμμαχος του Πούτιν, παρουσιάζεται αμέσως ως φίλος των Ρώσων, προπαγανδιστής του Κρεμλίνου. Αλλά ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος είναι μέσω διαπραγματεύσεων. Οι επιτυχημένες προσπάθειες της Τουρκίας για μεσολάβηση έχουν αποδείξει αυτό», τόνισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

«Οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις είναι οι μόνες επιτυχημένες μέχρι σήμερα. Χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου επετεύχθη η συμφωνία για τα σιτηρά. Καλούμε την Τουρκιά να συνεχίσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης. Σήμερα ξεκίνησε μια πρωτοβουλία, η ουσία της οποίας είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα έπρεπε να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης, αφού η μόνη επιτυχημένη μεσολαβητική προσπάθεια στο ουκρανικό συνδέεται με το όνομά του», ανέφερε ο Σιγιάρτο.

Άλλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι άριστες και η Ουγγαρία είναι μια από τις πιο φιλικές χώρες προς την Τουρκία μέσα στην ΕΕ. Και οι δύο χώρες δεν έχουν κυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ενώ όσον αφορά στη Ρωσία, είναι φιλικά προσκείμενες και συνομιλούν ανοιχτά με τον πρόεδρο Πούτιν.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή