Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχεται… απαγόρευση του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση(;)

Η κινεζική εφαρμογή δικτύωσης TikTok κινδυνεύει με απαγόρευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν εντείνει τις προσπάθειες να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ως τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε την εταιρεία η Κομισιόν.

Σε βιντεοκλήση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok Σου Ζι Τσιού, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή πρέπει να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), ο οποίος απαιτεί από τις πλατφόρμες να αφαιρούν πιο αποτελεσματικά το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση του TikTok, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους και δέχεται επικρίσεις για επιβλαβές περιεχόμενο και ακατάλληλες διαφημίσεις.

«Δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε ολόκληρο το εύρος κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας αν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση» δήλωσε ο Μπρετόν σύμφωνα με το Reuters.

Η διεύθυνση του TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance αλλά λειτουργεί μόνο εκτός της Κίνας, ανακοίνωσε ως απάντηση ότι δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το DSA και παρουσίασε τις προσπάθειές της να συμμορφωθεί και με άλλους κανονισμούς της ΕΕ όπως το GDPR και ο κώδικας πρακτικών για την παραπληροφόρηση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή