Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχεται ο Μύλος των Ξωτικών, έρχεται και η «ασφυξία» στα φαρμακεία

Περιμένουμε πάνω από 1 εκ επισκέπτες αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποιος συντονισμός για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν σε φάρμακα

Την περσινή χρονιά με τους επισκέπτες να ξεπερνούν στα Τρίκαλα το 1 εκατομμύριο κατά τη διάρκεια των γιορτών, ζήσαμε μια ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία στην περιοχή τόσο οι κάτοικοι όσο και οι εκδρομείς.

Με χιλιάδες παιδιά να έχουν καταφθάσει στα μέρη μας και τις ιώσεις στο φουλ, οι ανάγκες σε φάρμακα όπως αντιπυρετικά και αντιβιώσεις για παιδιά, είχαν εκτοξευτεί την ίδια ώρα που η επάρκεια ήταν έτσι κι αλλιώς περιορισμένη.

Κάτι ανάλογο θα ζήσουμε και φέτος, αν δεν ληφθούν τουλάχιστον αποφάσεις και δεν γίνει έστω και μια προσπάθεια συντονισμού.

Όπως επισήμανε στο Trikalanews.gr o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Γιάννης Χαρίσης, μέχρι στιγμής κανείς από τους φορείς που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών ανάμεσά τους και ο δήμος, δεν έχει μπει στη διαδικασία να επικοινωνήσει με τον σύλλογο ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Από την άλλη οι περισσότεροι φαρμακοποιοί φαίνεται να απορρίπτουν την πρόταση για αύξηση των εφημεριών.

Το θέμα είναι προφανώς σοβαρό και όλα δείχνουν ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα το περσινό δράμα να επαναληφθεί, με τις ουρές έξω από τα φαρμακεία, και την αναζήτηση αντιπυρετικών και αντιβιώσεων από φαρμακείο σε φαρμακείο.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή