Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχονται Covid-26 και Covid-32; – Ρόλος -«κλειδί» η προέλευση κορωνοϊού

«Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 εάν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid-19», δήλωσε ο Πίτερ Χότεζ στο αμερικανικό δίκτυο NBC. 

Έχουν αυξηθεί τα στοιχεία που στηρίζουν τη θεωρία πως ο ιός προέρχεται από εργαστήριο στη Γουχάν, ανέφερε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η κινεζική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Xi Jinping θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κόσμο για να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας COVID-19, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές πανδημίες, ανέφεραν ειδικοί υγείας των ΗΠΑ. Το να μην έχεις πλήρη τεχνογνωσία σχετικά με την προέλευση της πανδημίας θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο μελλοντικών πανδημιών, σύμφωνα με τον συν-διευθυντή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων του Τέξας, Πίτερ Χότεζ.

«Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 εάν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid-19», δήλωσε ο Χότεζ στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Έχουν αυξηθεί τα στοιχεία που στηρίζουν τη θεωρία πως ο ιός προέρχεται από εργαστήριο στη Γουχάν, ανέφερε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

«Η Κίνα δεν έχει παρουσιάσει αρκετές αποδείξεις προκειμένου να διαψεύσει αυτή τη θεωρία, ενώ η έρευνα σχετικά με το αν ο ιός προήλθε από άγρια ζώα, δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Γκότλιμπ.

Ο Χότεζ πρόσθεσε επίσης ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μακροχρόνια έρευνα στην Κίνα και να συλλέγουν δείγματα αίματος από ανθρώπους και ζώα. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Κίνα για να επιτρέψει τη διεξαγωγή ανακριτικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειαζόμαστε μια ομάδα επιστημόνων, επιδημιολόγων, ιολόγων και ειδικών στις νυχτερίδες, ώστε να μεταβεί στην επαρχία Χουμπέι για ένα εξάμηνο ή ένα έτος».

Αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να εντείνουν τις προσπάθειες τους για εντοπισμό της προέλευσης της Covid-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η έρευνα για την προέλευση του ιού «μολύνθηκε από πολιτικούς παράγοντες».

Ο επικεφαλής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιν, τόνισε τα εξής: «Θα θέλαμε όλοι εκεί έξω να διαχωρίσουν εάν μπορούν την πολιτική διάσταση αυτού του θέματος από την επιστήμη. Η όλη διαδικασία μολύνεται από πολιτικούς παράγοντες».

Ενώ οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Covid-19 προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν, ο ΠΟΥ είπε πως η προέλευση του ιού δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη αλλά το σενάριο διαρροής από εργαστήριο δεν φαντάζει πιθανό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας απέρριψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για διεξαγωγή ανακριτικής έρευνας, χαρακτηρίζοντάς τις ως «στιγματισμό, πολιτική εκμετάλλευση και αντιστροφή των ευθυνών».

Η συζήτηση σχετικά με την προέλευση της Covid-19 αναζωπυρώθηκε ξανά όταν μια έκθεση στη Wall Street Journal με ημερομηνία 23 Μαΐου, ανέφερε ότι τρεις ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αναζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη από τον Νοέμβριο του 2019, καθώς είχαν εμφανίσει συμπτώματα που ταιριάζουν σε εκείνα του κορωνοϊού αλλά και κάποιας κοινής εποχικής νόσου.

Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε στην έκθεση WSJ είναι σύμφωνος με το ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που κυκλοφόρησε κοντά στο τέλος της κυβέρνησης Τραμπ.

Αυτή η έκθεση αναφέρει, «Η αμερικανική κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν με το COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες.» Αυτή η έκθεση, ωστόσο, δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ερευνητών.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή