Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχονται και κοντέινερ στα Τρίκαλα για τους πλημμυροπαθείς

Πού θα τοποθετηθούν – Όλο το σχέδιο του δήμου Τρικκαίων

Με τον χειμώνα προ των πυλών, και έχοντας ήδη περάσει ένας μήνας και από τις πλημμύρες στην περιοχή η στέγαση των πληγέντων αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τη δημοτική αρχή. Βέβαια, μέσω του δημάρχου Νίκου Σακκά, επισημαίνεται σε κάθε τόνο ότι δεν θα πάψουν τα ξενοδοχεία να φιλοξενούν όσους το χρειάζονται μέχρι να βρεθεί μια πιο σταθερή κατοικία.

Πέρα από την ξενοδοχειακή όμως φιλοξενία ήδη δρομολογούνται λύσεις οι οποίες θα είναι και πιο αποδεκτές για τις οικογένειες που βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς σπίτι.

Αρχικά, όπως είπε ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στο Trikalanews.gr, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν σε ξενοδοχεία είναι 180.

Από αυτά αναμένεται να μεταφερθούν σε αδιάθετα σπίτια των Εργατικών Κατοικιών στη Σωτήρα, 35-50 άτομα ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών που θα προκύψουν. Παράλληλα, τρέχει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου που μπορεί να διευκολύνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, ήδη δρομολογούνται διαδικασίες για την προμήθεια οικίσκων τύπου κοντέινερ. Τα λεγόμενα κοντέινερ θα διατεθούν, όπως ανέφερε ο κ. Σακκάς, σε όσους εξέφρασαν την επιθυμία να τοποθετηθούν στις αυλές των σπιτιών τους ώστε παράλληλα να πραγματοποιούν και εργασίες αποκατάστασης των κατοικιών αλλά και να μην μετακομίσουν από τη βάση τους.

Τέλος, υπάρχει και η κλινική Παντελιδάκη, η οποία θα προσαρμοστεί αντίστοιχα για να φιλοξενήσει νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μιλάμε για λύσεις με προσωρινό χαρακτήρα και έως ότου οι πληγέντες λάβουν τα χρήματα των αποζημιώσεων και καταφέρουν να επανέλθουν στα δικά τους σπίτια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή