Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρευνα: Η μουσική διώχνει το άγχος-Ακούστε ποια τραγούδια το μειώνουν

   Σύμφωνα με έρευνα βρέθηκαν τα τραγούδια που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους. Είναι γνωστή άλλωστε η επίδραση της μουσικής στη διαχείριση του έντονου στρες καθώς ανάλογα με το ρυθμό, την ένταση και τον τύπο μελωδίας μπορεί να επέλθει είτε η χαλάρωση είτε η εγρήγορση του εγκεφάλου που οδηγεί στην άμβλυνση ή στην όξυνση του άγχους αντίστοιχα. Το άγχος υπάρχει σε μεγάλη συχνότητα στην καθημερινότητα μας γι αυτό είναι αναγκαία η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής του ή εν πάση περιπτώσει της σημαντικής απώθησής του για την καλύτερη ποιότητα στην εξέλιξη της ζωής μας. Βρέθηκε αυτός ο τρόπος και λέγεται ‘’Μουσική’’.

   Εδώ, λοιπόν, έρχεται η Mindlab International, μια εταιρία που εξειδικεύεται στο meuromarketing η οποία κυκλοφόρησε μια λίστα με τα τραγούδια που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος σου.

   Η έρευνα έγινε με τον εξής τρόπο: Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να λύσουν ένα δύσκολο παζλ ενώ ταυτόχρονα άκουγαν μουσικά.
   Μέτρησαν, λοιπόν, τις αλλαγές στην καρδιακή συχνότητα, την αρτηριακή πίεση και την αναπνοή και κατέληξαν στα πιο αγχολυτικά τραγούδια τα οποία μπορείς να ακούς και εσύ από εδώ και πέρα όποτε νιώθεις ότι αγχώνεσαι.

   Στην κορυφή της λίστας με τα πιο αγχολυτικά τραγούδια βρέθηκε το Weightless από Marconi Union το οποίο μειώνει το άγχος κατά 65%. Μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι είχε τόσο έντονη επίδραση στις γυναίκες που πολλές χαλάρωσαν τόσο πολύ σε σημείο που άρχισαν να νυστάζουν.

   Ακούστε τα τραγούδια που διώχνουν το άγχος στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ: www.keepup.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή