Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρευνα της Κομισιόν: Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο αμόρφωτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μια εφιαλτική έκθεση δημοσιοποίησε η Κομισιόν για τους Έλληνες μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Σε ποσοστό που φτάνει το 27,3%, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ακόμα και στην ανάγνωση. Με απλά λόγια δεν είναι σε θέση να διαβάσουν σωστά.

Δηλαδή η έκθεση μας λέει, ότι τα παιδιά μας από τα σχολεία βγαίνουν αμόρφωτα. Όσα περνούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, απλά λαμβάνουν τεχνική κατάρτιση, ανάλογα με την ειδικότητα που επιλέγουν και όχι μόρφωση. Δηλαδή συνεχίζουν να είναι αμόρφωτα και μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γι’ αυτό βλέπουμε παιδιά με πτυχίο πανεπιστημίου, να μη μπορούν να γράψουν δυο αράδες, χωρίς λάθη ορθογραφικά και συντακτικά. Έτσι έχουμε φουρνιές αμόρφωτων επιστημόνων.

Αυτό βέβαια ήταν κάτι που φαινόταν εδώ και καιρό ότι θα συνέβαινε. Έπαψαν οι νέοι να γράφουν και να μιλάνε Ελληνικά. Θεώρησαν μοντερνισμό το να αναπτύξουν τα αγγλοελληνικά που δεν σημαίνουν τίποτα και να γράφουν Greeklish. Μια μίξη, αυθαίρετη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να μη μπορούν στο τέλος ούτε να διαβάσουν, ούτε να γράψουν σε καμία γλώσσα από τις δύο.

Οι περισσότεροι γονείς, ακόμη και σήμερα, ούτε που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους.

Τα παιδιά βλέπετε αντέγραψαν τα πρότυπα που τους πρόβαλλε η τηλεόραση. Καθημερινά υφίσταντο πλύση εγκεφάλου. Τι έβλεπαν;

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Άνθρωπος της αγοράς. Πετυχημένος, μεγιστάνας. Υπερφιλόδοξος από παλιά. Όταν έκλεινε συμφωνίες για να γυριστούν ταινίες του Hollywood στα εμπορικά του κέντρα και στις επαύλεις του, θα έπρεπε να έχει κι εκείνος ένα μικρό ρόλο, ώστε να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του και να περνά η ύπαρξή του στη συνείδηση του μέσου Αμερικανού πολίτη. Στη συμπεριφορά του και γενικά στο άγεσθαι και φέρεσθαι, ήταν ένας άξεστος χωριάτης. Παρέμεινε έτσι και ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Πλανητάρχης λοιπόν είναι γυμνός. Και τι μ’ αυτό; Έχει λεφτά και εξουσία κι αυτό για τον κόσμο σήμερα είναι το παν!

Με αυτά τα πρότυπα λοιπόν, η νέα γενιά, δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από την παγκόσμια παρακμή στην οποία κατρακυλάει ο κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κυριαρχούν, η υποκουλτούρα, ο τυχοδιωκτισμός, ο ατομικισμός, η έλλειψη αλληλεγγύης και η απανθρωπιά. Καθημερινά μπολιάζεται ο κόσμος με τη βία, μέσω της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τα στοιχεία που κυριαρχούν, είναι η ανυπαρξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε μια παρακμάζουσα παγκόσμια κοινότητα.

Δυστυχώς, χώρες όπως η Ελλάδα, που είχαν ανέκαθεν ασθενείς μηχανισμούς αντίστασης απέναντι σε κάθε τι ξενόφερτο και νοσηρό, πλήττονται περισσότερο από άλλες, οι οποίες πολλές φορές παράγουν αυτά τα φαινόμενα.

Μην περιμένουμε λοιπόν μόνο τις κυβερνήσεις να κάνουν κάτι για να σώσουν εμάς και τα παιδιά μας. Πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να αφυπνισθούμε και να ενδιαφερθούμε για το μέλλον των νέων μας και μετά το κράτος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή