Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρευνα Trikalanews.gr: Η παραβατικότητα ανηλίκων στα Τρίκαλα σε αριθμούς

Από παράβαση του ΚΟΚ μέχρι διακεκριμένες κλοπές και σωματική βλάβη

Πριν από ένα μήνα περίπου, ένα συμβάν ήρθε να ταράξει την τοπική κοινωνία των Τρικάλων και να γεννήσει προβληματισμούς γύρω από το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Ο ξυλοδαρμός του δικηγόρου Άρη Μερεντίτη, όπως και τότε είχε επισημάνει το Trikalanews.gr, ήταν η κορυφή του παγόβουνου αλλά στάθηκε αφορμή για να βγει «από το χαλί» ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα.

Το θέμα είναι να μην «κρυφτεί» ξανά και να μην εθελοτυφλήσουν όχι μόνο οι φορείς αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Το Trikalanews.gr φέρνει στο φως τα στοιχεία έρευνας, βάσει της οποίας το πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων χτυπά συναγερμό για την περιοχή.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό αλλά και το είδος των υποθέσεων στις οποίες ενεπλάκησαν ανήλικοι στα Τρίκαλα.

Στη λίστα συναντούμε από παραβάσεις του ΚΟΚ, γεγονός επίσης απογοητευτικό και επικίνδυνο για την εποχή μας, μέχρι και… διακεκριμένες κλοπές. Εννοείται ότι συναντούμε περιπτώσεις σωματικής βλάβης αλλά και υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι υποθέσεις

Έτσι, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει το Trikalanews.gr, μέσα στο 2023 είχαμε συνολικά 53 καταγεγραμμένες υποθέσεις στη Δ.Α. Τρικάλων, στις οποίες ενεπλάκησαν 58 ανήλικοι.

Απασχόλησαν 37 υποθέσεις παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με δράστες ισάριθμους ανήλικους.

Οι κλοπές δεύτερη πιο συχνή αναφορά παραβατικότητας

Όσον αφορά τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας (κλοπές και φθορές), οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί. Καταγράφηκαν 8 υποθέσεις με 10 συνολικά ανήλικους δράστες.

Αναλυτικά, είχαμε 2 υποθέσεις κλοπής με 2 δράστες αντίστοιχα. Μία υπόθεση απόπειρας κλοπής με 1 δράστη. Τρεις περιπτώσεις υποθέσεων συναυτουργίας σε κλοπή με 5 ανήλικους συναυτουργούς.

Επίσης, καταγράφηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής με 1 ανήλικο δράστη. Τέλος, μία υπόθεση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Και υποθέσεις ναρκωτικών

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των παιδιών που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις ναρκωτικών δείχνοντας ότι ούτε και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εφησυχάζουμε, αντιθέτως τα παιδιά παραμένουν ένας ευάλωτος πληθυσμός απέναντι στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

 Οχτώ ανήλικοι συνελήφθησαν για υποθέσεις ναρκωτικών για 6 υποθέσεις που κατεγράφησαν από τη Δ.Α. Τρικάλων.

Και υπόθεση όπλων…

Μέσα στη λίστα των υποθέσεων για το 2023 ξεχωρίζουν επίσης, μία υπόθεση περί όπλων, όπως και μία υπόθεση με έναν δράστη αντίστοιχα για σωματική βλάβη.

Τέλος, τις αρχές απασχόλησε υπόθεση εξύβρισης με έναν δράστη.

Κλοπές, ναρκωτικά και παραβάσεις ΚΟΚ μόνο τον Γενάρη του 2024

Πώς ξεκίνησε όμως η χρονιά που έμελλε να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος με τον χειρότερο τρόπο;

Μόνο τον Ιανουάριο του 2024, έχουν καταγραφεί 6 υποθέσεις με 7 δράστες εκ των οποίων οι τρεις φέρονται σε συναυτουργοί σε κλοπή.

Μία υπόθεση περί εξαρτησιογόνων ουσιών και τρεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή