Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις των Τρικάλων

Με 163.000 ευρώ ο Δήμος Τρικκαίων αλλάζει την όψη των εξωτερικών γηπέδων στην Μπάρα. Ταυτοχρόνως πραγματοποιεί αναγκαίες παρεμβάσεις στο αθλητικό κέντρο Πυργετού και στο γήπεδο Γλίνους. Τα έργα γίνονται με πόρους του Δήμου, βελτιώνοντας τους αθλητικούς χώρους για τη μαζική άθληση των τρικαλινών.

Γλίνος

Το πρώτο έργο, για το οποίο ήδη αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, είναι το «εξωραϊσμό γηπέδου και αναβάθμιση εγκαταστάσεων Τ.Κ. Γλίνου». Είχε προϋπολογισμό 28.761,32 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και δόθηκε έκπτωση 48,05% από την εταιρεία.

Το έργο αφορά σε κατασκευή κτηρίου  αποδυτηρίων στο γήπεδο της Τ.Κ. Γλίνους. Το κτήριο θα είναι ισόγειο, εμβαδού 36,045τ.μ. και  θα  περιλαμβάνει  συνολικά τρεις χώρους (για τις δύο ομάδες και τους διαιτητές,  με WC, ντουζ και χώρο για αλλαγή). Επίσης θα γίνουν όλες οι εργασίες μόνωσης και στεγάνωσης της στέγης και των παραθύρων.

Μπάρα – Πυργετός

Το άλλο έργο είναι διπλό: πρόκειται για την «ανακαστασκευή εξωτερικών γηπέδων αθλητικών κέντρων Πυργετού και Μπάρας» με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Η σχετική δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου για να αναδειχθεί ο εργολάβος που θα εκτελέσει σειρά εργασιών. Ουσιαστικά το έργο αφορά σε αναβάθμιση των γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), αφού, όπως διαπιστώνεται στη σχετική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων.

«Τα γήπεδα αντισφαίρισης της πόλης των Τρικάλων παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα καθώς όλο και περισσότεροι δημότες επιλέγουν το συγκεκριμένο τρόπο άθλησης». Επίσης, η παλαιότητα των υφιστάμενων γηπέδων, είναι ένας ακόμη λόγος για την ανάγκη πραγματοποίησης βελτιωτικών κινήσεων.

Τα γήπεδα τένις στην Μπάρα θα δεχθούν ανακαίνιση στον ακρυλικό συνθετικό τους τάπητα και πρόσθετες εργασίες, καθώς και χρωματισμό, διαγραμμίσεις, χαράξεις, βάσει των σχετικών προδιαγραφών.

Επίσης, ένα γήπεδο πετοσφαίρισης (βόλεϊ_ θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις, με παρόμοιες εργασίες, καθώς και περιφράξεις. Επίσης, θα γίνει περιμετρικός ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου.

Αλλες εργασίες θα γίνουν και στα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ του αθλητικού κέντρου της Μπάρας. Συγκεκριμένα, θα γίνει μερική αποκατάσταση του ακρυλικού δαπέδου, Συντήρηση – ελαιοχρωματισμός της υπάρχουσας περίφραξης, αντικατάσταση συρματοπλέγματος, αντικατάσταση εσχάρων υδροσυλλογής, τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου. Ακόμη, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης των πλακών πεζοδρομίου γύρω από τα δέντρα και γενικότερα του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και αντικατάσταση καλύμματος φρεατίου.

Ως προς τον Πυργετό,  στο εκεί αθλητικό κέντρο, ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει ομοίως μετατροπή του γηπέδου βόλεϊ σε γήπεδο τένις, με εργασίες όμοιες με αυτές που θα γίνουν στην Μπάρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή