Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έργα υποδομής για τους τρικαλινούς Ρομά

Με δύο έργα, για το δίκτυο ομβρίων και το δίκτυο ακαθάρτων, υλοποιείται ο σχεδιασμός που συμφωνήθηκε σε ανώτατο επίπεδο, στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά. Τα έργα ήδη δημοσιοποιήθηκαν για δημοπράτηση και είναι τα:
 
• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» εκτιμώμενης αξίας 543.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ»  εκτιμώμενης αξίας 270.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ),
 
Τα συνολικά 813.000€ δίνονται ως τμήμα του 1,3 εκατ. ευρώ που αφορούν όλα τα έργα για το «Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στον Δήμο Τρικκαίων». 
 
Για το δίκτυο ομβρίων, η σχετική μελέτη αντιμετωπίζει την αποχέτευση των ομβρίων στο βόρειο τμήμα του οικισμού, σε μήκος 2,42 χλμ., με το δίκτυο να εκβάλει σε ρέμα νοτιοδυτικά του συνοικισμού.  Για το δίκτυο ακαθάρτων η μελέτη αντιμετωπίζει την αποχέτευση των λυμάτων στο βόρειο τμήμα του οικισμού, σε μήκος 1.488,49 μ. Το δίκτυο αποχέτευσης καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο αποχέτευσης λυμάτων της ΔΕΥΑΤ. Οι σχετικοί διαγωνισμοί ολοκληρώνονται σε έναν μήνα, αρχές Μαΐου και, μετά την αποσφράγιση των προσφορών θα αναδειχθούν οι μειοδότες, που θα ξεκινήσουν τα έργα. Τα έργα στην περιοχή του Κηπακίου και του Πύργου αφορούν, εκτός από τα δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων, δημοτικό φωτισμό, αναπλάσεις, πεζοδρόμια, δίκτυο ύδρευσης.
 
Τα συγκεκριμένα έργα και το τοπικό σχέδιο δράσης για τους Ρομά, αποτελούν συνέχεια των συνεχών επαφών του Δήμου Τρικκαίων με την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξηςτων Ρομά κ. Κατερίνα Γιάντσιου. Η έγκαιρη διαχείριση των προγραμμάτων και η τάχιστη προεργασία οδήγησαν στην τάχιστη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους τρικαλινούς Ρομά. Μαζί, δε, με το παράρτημα Ρομά, που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, επιχειρείται η άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισμού των Ροµά και δημιουργία των προϋποθέσεων της κοινωνικής τους ένταξης, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή