Εργασίες διαπλάτυνσης της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Ελασσόνας

Στη διαπλάτυνση οδού στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου με την κατασκευάστρια εταιρεία, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕΠ 517).

Με την παρούσα εργολαβία, θα εκτελεστούν εργασίες διαπλάτυνσης οδού στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου.

Η διαπλάτυνση αφορά επέκταση υφιστάμενου τεχνικού, λόγω της ιδιαίτερης στενότητας της οδού στη συγκεκριμένη χιλιομετρική θέση. Η επέκταση θα γίνει εκατέρωθεν, με οπλισμένο σκυρόδεμα, ακολουθώντας τις υπόλοιπες διαστάσεις του τεχνικού. Πριν και μετά την επέκταση, θα γίνει διαπλάτυνση με προσαρμογή της οδού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες (χωματουργικά, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση).

Στο έργο, συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά τυχόν δικτύων που βρίσκονται στο χώρο κατάληψης της επέκτασης-διαπλάτυνσης και θα ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες εργασίες διαγράμμισης και κατακόρυφης σήμανσης.

Επίσης, θα ασφαλτοστρωθούν-αποκατασταθούν-συντηρηθούν γειτνιάζοντα σημεία της οδού τοπικά και σε μικρή κλίμακα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι 6 μήνες.

Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή