Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εργαστήρια για τη διαχείριση του άγχους στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων

Την Παρασκευή, 31-03-2023, υλοποιήθηκαν στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» βιωματικά εργαστήρια για τη διαχείριση του άγχους προ των πανελληνίων εξετάσεων για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση των μαθητών/μαθητριών σε αυτές.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους με τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Τρικάλων κύριο Απόστολο Σπαθή και τις Ψυχολόγους κυρίες Μπρέλλα Ευθυμία και Καλτσά Φωτεινή. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, καλλιεργούν την αυτορρύθμιση και βοηθούν στην οργάνωση της σκέψης και στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Κύριοι άξονες της αντιμετώπισης του άγχους αναδείχτηκαν η θετική σκέψη και στάση σε οποιαδήποτε κατάσταση, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δυσκολίας της, καθώς και η εστίαση στο προσωπικό αποτύπωμα ως δείκτης επιτυχίας στην πορεία της ζωής.

Η βιωματική αυτή δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων των Συμβούλων Σχολικής Ζωής, Ζήση Στεργιανής, ΠΕ02, και Πουλιάνα Λουίζας, ΠΕ 06, με τη συνεργασία και στήριξη της Διευθύντριας κυρίας Μαριάννας Αποστόλου και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου. Η συμβολή των εξειδικευμένων επιστημόνων του ΚΕΔΑΣΥ Τρικάλων υπήρξε καθοριστική στην υλοποίηση της δράσης και στην ψυχική ενθάρρυνση των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, σε μία εξ ορισμού δύσκολη για αυτούς/αυτές χρονική περίοδο, με τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων προ των πυλών. Για τούτο και τους ευχαριστούμε θερμά!

Η Διευθύντρια του σχολείου Μαριάννα Αποστόλου

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή