Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εργατική Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντεργατική λαίλαπα έστειλε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων

Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο – ΕΕ – ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη έστειλαν εκατοντάδες λαού που διαδήλωσαν σήμερα στα Τρίκαλα κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές τους.

Έστειλαν ηχηρή απάντηση στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που με χαρακτηριστικό το ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας μέσα στο εργατικό κίνημα, επιχειρεί τη μετάλλαξη των συνδικάτων σε μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων. 

Έστειλαν μήνυμα ενάντια στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ότι συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στη νοθεία , για ένα συνέδριο απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους για εκκαθάριση του  μητρώου του Εργατικού Κέντρου, για σωματεία εργατών κι όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία) και  κεντρικός ομιλητής  ήταν ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος  του Συνδικάτου εργαζομένων στον κλάδο γάλακτος- τροφίμων-ποτών στο νομό Τρικάλων   , ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Χρήστος Κούτσικος,   εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αυταπασχολούμενων λογιστών –φοροτεχνικών και η Ειρήνη Πετράκη ,πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) .

Στην ομιλία του ο Γιώργος Λιατίφης μεταξύ άλλων τόνισε: «133 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, σφίγγουμε την αγωνιστική γροθιά, υψώνουμε τις σημαίες του αγώνα και με οδηγό το φετινό σύνθημα "Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών", συνεχίζουμε αταλάντευτα, ταξικά, δυναμικά στο δρόμο του αγώνα, για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να μην παγιδευτούν, να μη δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, να προσπεράσουν τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις και τις νέες απάτες όλων αυτών που με αποκλειστικό συμφέρον την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκουν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, όπως λένε οι υπερασπιστές του! Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι "δίκαιη" και "βιώσιμη", δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φτώχεια, ανεργία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, χωρίς επεμβάσεις και πραξικοπήματα, χωρίς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που μόνο δυστυχία έχουν φέρει στους λαούς!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στους διεκδικητικούς αγώνες, με την οργάνωση στα σωματεία τους. Μόνο έτσι θα μπει στο περιθώριο η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που φέρνει μέσα στις γραμμές των συνδικάτων την εργοδοσία και τους ανθρώπους της. Μόνο έτσι μπορεί να μπει στην άκρη η συμβιβασμένη πλειοψηφία  του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, να απαλλαχθεί το Εργατικό Κέντρο από νόθους αντιπροσώπους .

Η  γύμνια που δείχνουν τους στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες , η απουσία τους από τα προβλήματα των εργαζομένων είναι χαρακτηριστική της πλήρους απαξίωσης, της πραγματικής "στήριξης" που έχουν από τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της εργατικής τάξης, γι' αυτό και οι εργαζόμενοι τους γυρνούν την πλάτη. Αυτοί που μιλούν ως ηγέτες της εργατικής τάξης είναι ξεκρέμαστοι χωρίς την κάθε είδους νοθεία, τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και των προγραμμάτων απασχόλησης/εξαγοράς, που συνοδεύονται από φαινόμενα διαφθοράς, διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ πανελλαδικά  από κονδύλια.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που θέλουν να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού. Να σηκώσουν ανάστημα, να κάνουν το βήμα και να περπατήσουμε μαζί τον όμορφο δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω η 1η Μάη και η παγκόσμια εργατική τάξη!

Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!».

Τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με κατάληξη   την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη από σωματεία ,  συνδικάτα και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή