Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο στη Λάρισα – Του «έπιασε» τον βραχίονα το μηχάνημα

Εργατικό ατύχημα είχε εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Λάρισας με αποτέλεσμα να τραυματίσει το χέρι του.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας, αναφέρονται τα εξής:

“Συνάδερφοι- συναδέρφισσες ακόμη ένα εργοδοτικό-κρατικό ατύχημα συνέβη την Δευτέρα  στο εργοστάσιο του ΠΡΟΚΑΤ ΑΡΜΟΣ Α.Ε. Δεν έχει περάσει ούτε 1,5 μήνας από το τελευταίο συμβάν όπου ο συνάδερφος θρυμμάτισε τα δάκτυλα του, όλα αυτά τα πιο “μικρά” είναι ο προάγγελος για ακόμα ένα θανατηφόρο όπως είχε ξαναγίνει πριν λίγα χρόνια. Αυτή την φόρα στην απογευματινή βάρδια ο συνάδερφος που εργαζόταν στο μηχάνημα του τσερκαδόρου, το οποίο είναι ασυντήρητο εδώ και καιρό, του έκλεισε τον βραχίονα το καπάκι του μηχανήματος, καθώς ήταν στερεωμένο σε ένα κομμάτι σίδερο αντί να δουλεύει η μπουκάλα του.

Μετά το προηγούμενο εργατικό ατύχημα η Διοίκηση του εργοστασίου μετά από πίεση των εργαζομένων μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε συντήρηση των μηχανημάτων , όπως αποδεικνύετε  για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων αφού είχαμε και άλλο ατύχημα. Η διοίκηση εντατικοποιείσαι  την εργασία σε κάποια πόστα βάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν 6ήμερο πατώντας πάνω στην ανάγκη των συναδέρφων για σταθερή δουλεία και μεγαλύτερο εισόδημα λόγω ακρίβειας .Η εντατικοποίηση της εργασίας πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο για νέα εργατικά ατυχήματα.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο σημείο, μπροστά στα κέρδη τους θα κάνουν στην άκρη οποιαδήποτε ανάγκη των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής στον χώρο εργασίας τους.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Συνάδερφοι πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι μόνο μέσα από την οργάνωση του αγώνα μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες στις ζωές μας ,με συλλογικό αγώνα μαζί με το σωματείο μας κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της διεκδικώντας την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση συντήρηση όλων των μηχανημάτων
  • Χορήγηση ΜΑΠ (μπουφάν, φούτερ)
  • Άμεση στελέχωση του τμήματος συντήρησης
  • 8ωρο 5νθημερο 40ωρο
  • Άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: onalrissa.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή