Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Νέες καταγγελίες από τη ΔΑΣ

Στο επίκεντρο η διοίκηση και η στάση του ΕΚΤ ενόψει Πρωτομαγιάς

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ) και στις Διοικήσεις Σωματείων με αφορμή σημαντικές εξελίξεις που προκύπτουν στο ΕΚΤ, σε μια δύσκολη φάση για τους εργαζόμενους, καθώς και μπροστά και στη λήξη της θητείας της διοίκησης του ΕΚΤ( λήγει 3 Ιούνη 2023). Στη συνέντευξη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των εκλεγμένων αποτελούμενη από τους Λιατίφη Γιώργο, μέλος του ΔΣ του ΕΚΤ και πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, Αρμάγο Δημήτρη, μέλος του ΔΣ του ΕΚΤ και γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών & Σέγγη Ηλία,πρόεδρο του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ τόνισαν πώς

«η αμαρτωλή ιστορία της πλειοψηφίας του ΕΚΤ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) συνεχίζεται με νέα τραγελαφικά επεισόδια»

Για την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ υπενθύμισαν το πρόσφατο ιστορικό της διαλυτικής κατάστασης που έχει φέρει η πλειοψηφία το ΕΚΤ λέγοντας πως :
«είναι γνωστό ότι η διοίκηση του ΕΚΤ βρίσκεται σε παράταση με 6μηνη διορισμένη θητεία. Το συνέδριο του ΕΚΤ ήταν να γίνει το Σεπτέμβρη 2022 και δεν έγινε λόγω τακτικισμών της πλειοψηφίας, διότι τα σωματεία που οι ίδιοι εκλέγονταν δεν έκαναν καν αρχαιρεσίες,παρότι υπήρχε το χρονικό περιθώριο και οι όροι της πανδημίας είχαν αρθεί. Έτσι, επειδή ο συσχετισμός δεν τους έβγαινε προχώρησαν δια της διολισθήσεως σε αναβολή του συνεδρίου!

Στη συνέχεια ο νυν πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΤ Κόσσυβας Γιώργος επιχείρησε να διενεργήσει 2 φορές αρχαιρεσίες στο σωματείο του (Οικοδόμων, ουσιαστικά σωματείο μόνο στα χαρτιά και διασπαστικό του κλάδου),που με παρέμβασή μας ακυρώθηκαν λόγω σωρείας παρατυπιών και νοθείας!

Στη συνέχεια η πλειοψηφία του ΔΣ μεθόδευσε ουσιαστικά τη διάλυση τριών (3) επιχειρησιακών σωματείων στο εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, στην Ένωση Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων και, στη Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων( ΔΕΥΑΤ) και ταυτόχρονα προσπαθεί να τα συγχωνέψει σ’ ένα σωματείο σφραγίδα με το όνομα σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,το οποίο είναι διασπαστικό του κλάδου.»

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και το βόδι Δεν φτάνει που κατέστρεψαν στην κυριολεξία τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν οι ίδιοι, τώρα μαζευτήκαν όλοι σε ένα διασπαστικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,γιατί κατάλαβαν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά για τους συσχετισμούς του ΕΚΤ και δεν θέλουν να χάσουν την κουτάλα μιας και είναι ο μοναδικός λόγος που συμμετέχουν στην διοίκηση του ΕΚΤ. Και τώρα σ’ ένα ρεσιτάλ υποκρισίας καμώνονται πως νοιάζονται για την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του εν λόγω σωματείο Ιδ.Υπαλλήλων! Αυτοί που διέλυσαν τα σωματεία στους χώρους δουλειάς τους!»

«Το ιστορικό τους είναι επιβαρυμένο εδώ και πολλά χρόνια» τόνισαν, υπενθυμίζοντας ότι «το 2015 τσακωθήκαν ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Γ.Κόσσυβας (ΔΑΚΕ) μαζί με τον Μ.Μαντέλα (ΠΑΣΚΕ) (πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου) για την μοιρασιά των καρεκλών, οδηγώντας το ΕΚΤ σε διαλυτικές καταστάσεις (πχ κλειστό ΕΚΤ για μήνες, η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα για χρέη κα) που οι πάντες γνωρίζουν στα Τρίκαλα και έγιναν γνωστές σε πάρα πολλούς συναδέλφους σ όλη την Ελλάδα. ανά τη χώρα.

Ταυτόχρονα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία του ΕΚΤ δεν έβγαλε μιλιά για τα βάσανα των εργατών, για τα μνημόνια, για την μείωση των μισθών και δικαιωμάτων. για τα εργατικά εγκλήματα σε χώρους εργασίας την πόλη μας, για την υγειονομική κρίση, για την κρίση ενέργεια και την ακρίβεια, για τους πλειστηριασμούς και ότι οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια των εργατών. Εν τέλει,επειδή η κουτάλα τους ενώνει, έφτασαν στο σημείο αυτοί που πιάστηκαν στα χέρια, που αλληλομηνύθηκαν να κατεβούν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στο συνέδριο του 2019 απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, που παλέψαμε με όλες τις δυνάμεις μας για να γίνει συνέδριο και μάλιστα καθαρό χωρίς νοθείες κλπ»

Ο χαρακτηρισμός «κατάντια» είναι λίγος για τη στάση τους. Σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, έμειναν απαθείς και ουσιαστικά κυβερνητικοί υποστηρικτές ακόμη και μπροστά στο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη! Παρόλες της οχλήσεις μας για να συμμετέχει το ΕΚΤ στις δυο μεγάλες απεργίες( 8 και 16 Μάρτη) για το προδεδιαγραμμένο έγκλημα, αυτοί ούτε καν συνεδρίασαν, αδιαφόρησαν προκλητικά.

Την ώρα που όλα τα Εργατικά Κέντρα στη Θεσσαλία προχωρούσαν σε κήρυξη απεργιών. Ακόμη και τώρα, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, αυτή η πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης του ΕΚΤ αρνήθηκε να προκηρύξει Απεργία,αρνήθηκε να πάρει έστω μια πρωτοβουλία για τον εργατικό γιορτασμό της 1ης Μάη ! Η δικαιολογία του προέδρου Γ. Κόσσυβα εντελώς αφοπλιστική: «Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί την Πρωτομαγιά θα βρίσκομαι μαζί με το γραμματέα στην Αθήνα για υποθέσεις του ΕΚΤ!!! Δεν του έφτασαν όλες οι άλλες μέρες και θα τρέχει στην Αθήνα πρωτομαγιάτικα για το καλό μας!!! Βέβαια μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν χρόνο και να ασχοληθούν για Απεργίες κλπ,όμως με μεγάλη ευκολία μαζεύονται όλοι τους σε απαρτία και μάλιστα δυο φορές την τελευταία βδομάδα για να διαχειριστούν τα λεφτά του ΕΚΤ!!!

Αυτοί οι πρωτεργάτες της νοθείας, της μηχανορραφίας, των τακτικισμών, αυτοί που είναι δυσφήμηση για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα έχουν το θράσος να καλούν τους εργαζόμενους το Σαββατοκύριακο 29-30 Απρίλη για να τους ψηφίσουν!!! Μα τόσο θράσος;;;

Για να τους μάθουν και όσοι ακόμη δεν τους ξέρουν, για να φυλάγονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τους παρουσιάζουμε. Είναι οι:
Σκυλοδήμος Τασος, προϊστάμενος στο εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ, γνωστός όλα τα προηγούμενα χρόνια από την συμμετοχή του στο επιχειρησιακό σωματείο της ΤΡΙΚΚΗ όπου χέρι – χέρι με την εργοδοσία ψήφισαν μειώσεις μισθών 30 με 40% και αφού έκαναν την δουλειά τους διέλυσαν τελικά το σωματείο. Είναι αυτός που όταν έχουμε απεργία εκβιάζοντας και απειλώντας κάνει τα αδύνατα δυνατά στο εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ, ώστε να μην συμμετέχουν οι εργαζόμενοι. Είναι αυτός που, ως ο τελευταίος ταμίας του Εργατικού Κέντρου ελέγχεται για τη διαχείριση των οικονομικών του.

Μαντέλας Μιχάλης είναι αυτός που το 2015 αλληλοβρίζονταν με τον Γιώργο Κόσσυβα για το ποιος θα στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα του προέδρου και οδήγησαν το Εργατικό Κέντρο σε διάλυση. Όμως αυτά περάσαν και ξεχάστηκα και το 2019 και βρέθηκαν και οι δυο τους αγκαλιά σε κοινό ψηφοδέλτιο εναντίον μας, αποκαλύπτοντας ότι ο μοναδικός τους εχθρός είναι το ταξικό κίνημα. Η «σύζευξή» τους κράτησε στο χρόνο,αφού και σήμερα οι δυο τους είναι αγκαλιά μπροστά στις εκλογές του Σαββατοκύριακου στο διασπαστικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Κοινός σκοπός τους να διαμορφώσουν ευνοϊκούς συσχετισμούς για να ξανακερδίσουν την πλειοψηφία στο επερχόμενο συνέδριο του ΕΚΤ . Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!. Ο Μ.Μαντέλας είναι κι αυτός πρωτεργάτης της νοθείας, αφού το 2018 στο σωματείο του (της ΔΕΥΑΤ) παρουσίασε να έχουν ψηφίσει 300 εργαζόμενοι! Μετά από τις έντονες πιέσεις και κινητοποιήσεις μας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει πραγματικές εκλογές με λίγο πάνω από 50 συμμετέχοντες!!! Πλέον τον πήραν χαμπάρι οι συνάδελφοί και συμμετέχει στο σωματείο της δουλειάς του –τη ΔΕΥΑΤ κ ζητάει απ’ τον κόσμο να τον ψηφίσουν σε ένα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων!!!

Βασίλης Μπουτζιώλης είναι τόσο «πρωτοπόρος» συνδικαλιστής στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ- όπου εργάζεται, που από την θέση του προϊσταμένου στην επιχείρηση, όταν έγινε το εργατικό δυστύχημα με νεκρό εργάτη, έβαζε πλάτη να πέσει στα μαλακά η εργοδοσία!!! Τότε βάλαμε το ζήτημα στο Δ.Σ του ΕΚΤ με σκοπό να κάνουμε παρέμβαση στο εργοστάσιο. Ο ίδιος διαφώνησε με κάθε παρέμβαση του ΕΚΤ, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος της επιχείρησης Είναι τόσο πρωτοπόρος συνδικαλιστής που ο χώρος δουλειάς του είναι από τους ελάχιστους –σχεδόν μοναδικός που δεν έχει μπει συνδικαλιστική οργάνωση λογω απαγόρευσης απ την εργοδοσία, γεγονός που καταγγείλαμε και στην Επιθεώρηση Εργασίας»

Καταλήγοντας οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους «που έχουν στοιχειώδη ταξική συνείδηση και δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους τέτοιους εκπροσώπους στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και στην Διοίκηση του ΕΚΤ, να τους γυρίσουν την πλάτη»

Ταυτόχρονα τους κάλεσαν «να συμπορευτούν με τις συνεπείς πρωτοπόρες ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος σε τέτοιου είδους εργατοπατέρες, που μας κάθονται στο σβέρκο και υπηρετούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό

Ένα σημαντικό βήμα η συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τα εργατικά σωματεία την Δευτέρα 1η Μάη στις 10:00πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή