Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έργο με περιβαλλοντικό όφελος για τα επόμενα 50 χρόνια στα Τρίκαλα

Ξεκίνησε η κατασκευή της Μονάδας Ανάκτησης και Ανακύκλωσης στην Παλαιοσαμαρίνα – Θα ανακυκλώνει σημαντικό ποσοστό των σκουπιδιών των πράσινων κάδων

Ξεκίνησε η κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα για τον νομό Τρικάλων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, διασφαλίζοντας την αυτονομία και το οικολογικό όφελος της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλίας για τα επόμενα 50 χρόνια. Ο λόγος για τη Μονάδα Ανάκτησης και Ανακύκλωσης στην Παλαιοσαμαρίνα, που αναμένεται να συνδεθεί με τον ΧΥΤΑ δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαχείρισης αλλά και αξιοποίησης των απορριμμάτων με στόχο τη μέγιστη ανακύκλωση των υλικών των πράσινων κάδων.

Αν και μένουν πολλά να γίνουν στο κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων με βάση το είδος τους, η νέα μονάδα επεξεργασίας, περνά στο στάδιο της διαλογής στον πράσινο κάδο, που σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σκουπιδιών θα ανακυκλώνεται επιτρέποντας ακόμη και την παραγωγή κομπόστ αλλά το σημαντικότερο, και ενέργειας μέσω της αξιοποίησης του βιοαερίου.

Το έργο αποτελεί μεγίστης σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας. Αναμένεται να εξυπηρετήσει τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων με δυναμικότητα 59.025 τόνων το χρόνο καθώς η νέα εγκατάσταση θα συνδεθεί με τον ΧΥΤΑ Τρικάλων, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε λειτουργία.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε στο Trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης στη Θεσσαλία.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή