Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ερντογάν, ο παράφρονας φασίστας που απειλεί την Ελλάδα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Οι αθλιότητες του παράφρονα φασίστα, Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, γίνονται όλο και πιο προκλητικές και επικίνδυνες για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μετά τις απανωτές ήττες που έχει υποστεί ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, (Συρία, Λιβύη, Έβρο, Ευρωπαϊκή ένωση), βρίσκεται σε ένα εκνευρισμό και επιδίδεται σε σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες. Απ’ ότι φαίνεται το επόμενο διάστημα και τουλάχιστον έως ότου συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν με τους Μακρόν και Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, θα κλιμακώσουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους σε βάρος της χώρας μας.

Το θέμα είναι έως πότε θα διατηρηθεί η ψυχραιμία των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, απέναντι στις Τουρκικές αθλιότητες, με τις οποίες μας προκαλούν για ένα θερμό επεισόδιο και κυρίως για πόσο καιρό θα καταφέρνουμε να αποφεύγουμε κάποιο ατύχημα.

Επειδή το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς, φοβούμαι πως είναι αναπόφευκτο ένα επεισόδιο μεταξύ των δυο χωρών, το οποίο όποτε και όταν συμβεί, θα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις και για τις δυο μεριές.

Όπως φαίνεται, ο κακομαθημένος Τούρκος πρόεδρος απειλεί Θεούς και δαίμονες σε καθημερινή βάση και μέρα με τη μέρα, γίνεται και πιο προκλητικός, εκβιάζοντας για μπαχτσίσι από τους Ευρωπαίους, αλλά να δούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η προκλητικότητα και πότε θα σπάσει το σχοινί.

Καθημερινά μας καθυβρίζει και απειλεί ανοιχτά πλέον τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να φανατίσει το λαό του έναντι της Ελλάδας, σε μια στιγμή που άρχισαν οι τριγμοί στο εσωτερικό της Τουρκίας, μετά τις πρόσφατες ήττες του.

Τόλμησε να χαρακτηρίσει Ναζί τους Έλληνες που αμύνονται απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, την ίδια ώρα που δημοσιεύεται η ετήσια έκθεση του State Department, η οποία είναι κόλαφος για την Τουρκία του Ερντογάν, την οποία παρουσιάζει ως μια τριτοκοσμική χώρα, που τελεί υπό φασιστικό καθεστώς, με απάνθρωπες συνθήκες για πρόσφυγες, αντιφρονούντες δημοσιογράφους, δημοκρατικούς πολίτες. Όπου έχει γεμίσει τις φυλακές της χώρας του με όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική του.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εκτός από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στον Έβρο από τους Τούρκους αστυνομικούς, που χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό τους πρόσφυγες βάζοντάς τους να πετάνε ακόμη και βόμβες μολότοφ, άρχισαν να πυροβολούν προς την Ελληνική πλευρά. Να παρενοχλούν Τουρκικά F16 Ελληνικό ελικόπτερο που πετούσε στα σύνορα. Τουρκικό περιπολικό πλοίο, να εμβολίζει σκάφος της Ελληνικής ακτοφυλακής και ο Ερντογάν να απειλεί από το βήμα του Τουρκικού κοινοβουλίου ότι θα κυνηγάνε οι Τούρκοι τα Ελληνικά πλοία για να τα βυθίσουν, σε όλο το Αιγαίο.

Φοβούμαι πως φτάνουμε σύντομα στο σημείο μηδέν της ανοχής μας και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε θερμό επεισόδιο, για να λύσουμε μια και καλή τις διαφορές μας με τον παράφρονα γείτονα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή