Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ερωτήματα προς Βορίδη από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο δήμου Τυρνάβου για το «4ευρω»

Με γνωμικά και ποίηση “στολίζει” τη νέα επιστολή του προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, θέτοντας παράλληλα 7 συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα οποία απαιτεί άμεσα απαντήσεις, αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 4άρων ευρώ ανά αιγοπρόβατο- λόγω κορονοϊού- που καθυστερεί, όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι, υπέρμετρα και αδικαιολόγητα. 

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, έχει ως εξής:  

Κύριε υπουργέ,

Μετά από μια εβδομάδα διαφόρων δημοσιευμάτων, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αναφορικά με το πότε θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (το «κορονοβοήθημα») των 4άρων ευρώ, προς τους αιγοπροβατοτρόφους και μετά από διάλογο και συνεννόηση με πολλούς κτηνοτροφικούς συλλόγους πανελλαδικά, λάβαμε την πρωτοβουλία, ως Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, να ζητήσουμε από το ΥΠΑΑΤ και εσάς προσωπικά, ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απαντήσεις, σχετικά με το που βρίσκεται το θέμα.

     Εδώ και σχεδόν πέντε (5) μήνες, βιώνουμε μια κωμικοτραγική κατάσταση, με απόλυτη δική σας ευθύνη, αφού από το αρχικό «να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά το Πάσχα», πέρασε το Πάσχα, πήγαμε στο «να δούμε πως θα πάει η αγορά την Πρωτομαγιά», πέρασε και η Πρωτομαγιά, κατόπιν «σκάλωσε το θέμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και φτάσαμε αισίως προς το τέλος Ιουλίου και ακόμα δεν ξέρουμε αν και πότε θα πληρωθούμε.

Κύριε υπουργέ:

  • Επειδή θέλουμε να σταματήσετε να εμπαίζετε έναν υπερήφανο κλάδο
  • Επειδή η «γαϊδουρινή» υπομονή μας, έχει εξαντληθεί
  • Επειδή θέλουμε να σταματήσετε να «τσαλακώνετε» και να καταρρακώνετε την αξιοπρέπειά μας

Δεν σας ζητάμε απλά, αλλά απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να μας αναφέρετε, υπεύθυνα και επίσημα:

1ον  Την ακριβή γραφειοκρατική διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων, που απαιτείται για την ενίσχυσή μας, μέσω του Προσωρινού Πλαισίου Στήριξης της Ε.Ε.

2ον   Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε σήμερα. Έχει σταλεί το αίτημα της χώρας μας στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση και αν έχει σταλεί, πότε ακριβώς στάλθηκε; Αν δεν έχει σταλεί, γιατί δεν στάλθηκε και πότε πρόκειται να σταλεί;

3ον    Αν έχει σταλεί το αίτημα, σε πόσο χρονικό διάστημα συνήθως εγκρίνεται από την Ε.Ε;

4ον Εφόσον εγκριθεί το αίτημα από την Ε.Ε., τι χρόνος απαιτείται μέχρι την πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αιγοπροβατοτρόφων;

5ον  Θα δημιουργηθεί ή όχι ηλεκτρονική φόρμα κατάθεσης αιτήσεων για τους κτηνοτρόφους, κατά τα πρότυπα των Ανθοπαραγωγών;

6ον Αν δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα, πόσο χρονικό διάστημα θα είναι ανοικτή αυτή η φόρμα κατάθεσης αιτήσεων; διότι έχουμε πληροφορίες ότι για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, θα υπάρχει 25ήμερη διάρκεια. Τόση διάρκεια θα είναι και για τους αιγοπροβατοτρόφους;  

7ον Τέλος, πότε εκτιμάτε, εσείς προσωπικά, ότι θα πληρωθούμε;  

Κύριε υπουργέ,

  Ο σοφός ελληνικός λαός διακρίνεται για τις εύστοχες παροιμίες και τα γνωμικά του. Ένα εξ αυτών, κυκλοφορεί πολύ έντονα για εσάς το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις τάξεις των κτηνοτρόφων και κυρίως στους κόλπους των αιγοπροβατοτρόφων.

Είναι το γνωστό: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει».

Κλείνοντας, μπορεί να σας φανεί παράταιρο αλλά επειδή και  οι κτηνοτρόφοι πλέον  διαβάζουν ποίηση, σας αφιερώνουμε τη φράση του άγγλου ποιητή John Dryden:

“Να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου”!!!

Για το Δ.Σ

ο πρόεδρος

Αργύρης Μπαϊραχτάρης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή