Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έρχεται το …2016

Λήγει στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών του .. 2016 για Μηχανικούς, Ιατρούς, Δικηγόρους και Αγρότες.

Πρόκειται για τις εισφορές που έχουν υπολογισθεί με βάση το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων που ίσχυε για κάθε τομέα του τέως Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων και του ΟΓΑ μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2016 και όχι με βάση το σύστημα των εισφορών βάσει εισοδήματος που ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Νόμος Κατρούγκαλου».

Όποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει αυτές τις εισφορές, θα χάσει την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητά του ακόμα και αν καταβάλλει εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές του.

Παράλληλα, θα εφαρμοστεί και ο συμψηφισμός των καταβλητέων εισφορών με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 και των καταβληθέντων εισφορών με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015.

Περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν διπλές εισφορές (τρέχουσες και αναδρομικές) για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή