Έρχεται χρηματοδότηση για τους ορεινούς Δήμους

Δρομολογήθηκε η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Επιτροπής ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ, που αφορούσε στην χρηματοδότηση των ορεινών δήμων για την σύνταξη και ωρίμανση μελετών για την υλοποίηση έργων στους δήμους αυτούς.

Ήδη στις 14 Ιουνίου 2017 δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των ορεινών δήμων καθώς και των μικρών δήμων με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και θα κυμαίνεται στο ποσό των 85.000,00 ε ανά δήμο και θα αφορά:

α. Για την εκπόνηση μελέτης ή μελετών.

β. Για την ωρίμανση του έργου, στο οποίο αφορά η μελέτη, που περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των επιμέρους διαδικασιών ωρίμανσης αυτού.

Η διαδικασία που προβλέπεται είναι η εξής:

α. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εκδίδει πρόσκληση προς τους δικαιούχους, για την κατάθεση προτάσεων για ένταξη μελέτης ή μελετών στο πρόγραμμα επιχορήγησης.

β. Ο δικαιούχος δήμος καταρτίζει και υποβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πρόταση για επιχορήγηση μελέτης ή μελετών με σκοπό την ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής ή έργων γενικού συμφέροντος, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού του Συμβουλίου.

Γ. Οι υποβαλλόμενες προτάσεις θα αξιολογούνται από τεχνικό σύμβουλο του ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων, που στο σχτικό ΦΕΚ προβλέπεται να είναι η ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Με την υλοποίηση της δράσης δίνεται μια σημαντική βοήθεια στους ορεινούς και μικρούς δήμους, για να αντιμετωπίσουν, τις ανάγκες τους με την τραγική υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών και όχι μόνο.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή