Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έσοδα 52,3 δις ευρώ στο ελληνικό κράτος λόγω του τουριστικού κλάδου την περίοδο 2009-16

   Στα 52,3 δις ευρώ συνέβαλλε ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία καθώς αποτελεί ένα από τους δυναμικότερους τομείς της χώρας την περίοδο 2009-16.

   Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

   Η συγκεκριμένη μελέτη ασχολείται με τον υπολογισμό της συνεισφοράς και της επίδρασης των επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία και τα φορολογικά έσοδα περιλαμβανομένου και των ασφαλιστικών εισφορών.

   Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2016 τα φορολογικά έσοδα από τον τουριστικό τομέα αποτελούσαν το 10,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ποσοστό υψηλότερο από το 8,3% της άμεσης συνεισφοράς του στην οικονομία. Τα ποσοστά αυτά είναι ακόμη μεγαλύτερα, αν ληφθούν υπ’ όψη οι έμμεσες και προκαλούμενες επιδράσεις του Τουρισμού. Επίσης, για την περίοδο 2009 – 2016, ο Τουρισμός παρήγαγε περισσότερα από 105 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και 92 δισ. ευρώ εισοδημάτων.

   Κατά την περίοδο 2008-2016 επήλθε και η γρηγορότερη αύξηση τον άμεσων φορολογικών εσόδων από το αντίστοιχο μέγεθος του συνόλου της οικονομίας ενώ η ανοδική τάση στην φορολογική απόδοση του ιδιωτικού τουριστικού κλάδου εγείρει ερωτήματα για τη δυνατότητα ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο καθώς και για την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου κλάδου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή