Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Έσωσαν ζωές» στην Ασκληπιού (φωτό)

Από τα σχολεία μέχρι την καρδιά της Ασκληπιού δράσεις εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ Τρικάλων!

Μια ακόμη εκπαίδευση πολιτών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Τρικάλων. Αυτή τη φορά η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του πεζόδρομου της Ασκληπιού και αφορούσε πρώτες βοήθειες σε ενήλικες, εφήβους και μωρά.

Η ανταπόκριση και αυτή τη φορά στη δράση, έδειξε ότι πλέον η τοπική κοινωνία έχει εμπεδώσει ότι πρόκειται για μια γνώση που μπορεί να χαρίσει τη ζωή σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας και ανά πάσα στιγμή.

Όπως δήλωσε στο Trikalanews.gr ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Τρικάλων Γιώργος Ζαρογιάννης, «Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να εκπαιδευτούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. Η διαδικασία της εκπαίδευσης ξεκινά από τα σχολεία και φτάνει μέχρι εδώ που μας συναντάτε σήμερα. Το θετικό είναι ότι η ζήτηση σε εκπαιδευτικές δράσεις είναι πραγματικά μεγάλη.

Είναι επίσης πολύ ελπιδοφόρο το πώς οι μαθητές υποδέχονται υποδειγματικά αυτές τις ενημερώσεις. Πολλές φορές μάλιστα, είναι και αυτοί που κινητοποιούν και τους γονείς να εκπαιδευτούν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό είναι ότι οι δράσεις εκπαίδευσης φέτος, δεν σταμάτησαν ούτε το καλοκαίρι όπως προβλεπόταν, και φυσικά, όπως επισήμανε και ο κ. Ζαρογιάννης, θα συνεχίσουν να παρέχονται στην κατεύθυνση πάντα της πρόληψης και της προστασίας της υγείας των ίδιων των πολιτών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή