Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΣΠΑ: Υποδομές ύψους 44,2 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Υποδομές προϋπολογισμού 44,2 εκατ. ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών της αποβλήτων αποκτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς, εκδίδεται η Πρόσκληση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έργα αυτά.

Η χρηματοδότηση τους γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) με πόρους του Ταμείου Συνοχής.

Μέσω της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις που εντάσσονται στην Α΄ φάση υλοποίησης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Θεσσαλίας (ΠΕΣΔΑ) που αφορούν σε:

– Κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) των Περιφερειακών Ενοτήτων α) Καρδίτσας και Τρικάλων (Δυτικής Θεσσαλίας), β) Λάρισας και γ) Μαγνησίας, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη μονάδων ανάκτησης βιοαποβλήτων. Η δυναμικότητα των Μονάδων αυτών πρέπει να είναι σε συμφωνία με τον ΠΕΣΔΑ

– Επέκταση του ΧΥΤΑ Λάρισας (Κυψέλη 5), ώστε να είναι δυνατή η υποδοχή των υπολειμμάτων από τη μονάδα επεξεργασίας

– Κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Τρικάλων.

Τα χρήματα αυτά πάντως δεν επαρκούν, και ζητήθηκε από το Υπουργείο, επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν και οι 3 μονάδες στην Θεσσαλία, για να υπάρξει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης όπως έχει σχεδιαστεί, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή