Εσπερινές Συνάξεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι εσπερινές Συνάξεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Την πρώτη Σύναξη άνοιξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κούκος, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό για την έναρξη της  περιόδου 2019-2020.

Ο π. Κωνσταντίνος καλωσόρισε τον Συνεφημέριο π. Νικόλαο Δαλαγιώργο και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιότατον Αρχιμανδρίτην και Πρωτοσύγγελο π. Αλέξιο, ο οποίος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο προσέφεραν στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου τον π. Νικόλαο, ως βοηθό στις πολλές πνευματικές ανάγκες του Ναού.

Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο αλλά και όλους τους Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες, οι οποίοι συνέτρεξαν στην πρώτη Σύναξη, δείχνοντας ανύστακτο ενδιαφέρον για την πνευματική τους καλλιέργεια.

Στην ομιλία του με θέμα: «Η Προσευχή ως θεραπεία του ανθρώπου», ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε ότι είναι υποχρέωση του Ορθόδοξου Χριστιανού να συμμετέχει στην «κοινή και ατομική προσευχή», όπως ακριβώς τηρούσε και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την τάξη της προσευχής, παραγγέλλοντας στους μαθητές του να διδάξουν εις τα πέρατα της γης «τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η Προσευχή είναι η χάρις του Θεού που μας δίνει δύναμη να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της αμαρτίας και να σωθούμε. Η προσευχή από μόνη της δεν έχει δύναμη διότι δεν είναι διαλογισμός ή γιόγκα. Δύναμη λαμβάνει η προσευχή από τον Χριστό στον Οποίο προσευχόμαστε και γι’ αυτό είναι το ποιο αντιδραστικό φάρμακο».

Η επόμενη Σύναξη στον Άγιο Νεκτάριο είναι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή