Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Τρικάλων: Γιατί ποτέ δεν είναι αργά

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και με απρόβλεπτο τρόπο, η γνώση αποδεικνύεται χρήσιμο και απαραίτητο εφόδιο για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας η μάθηση καθίσταται μια αδιάκοπη διαδικασία από την οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ,δίνοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους ανήλικους μαθητές ηλικίας 14 ετών και άνω, αλλά και σε ενήλικους ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή και Λυκείου ,να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά και να προχωρήσουν – εφόσον το επιθυμούν –  σε σπουδές στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας .

Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ενήλικες που για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο σχολείο κατά την εφηβική τους ηλικία και θα ήθελαν τώρα να το συνεχίσουν. Άρα στην εσπερινή εκπαίδευση  δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Όλοι έχουν δικαίωμα να φοιτήσουν σε ένα σχολικό περιβάλλον που έχει τη δυνατότητα να συνταιριάζει τις ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητα του καθενός. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι συνήθως  οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων είναι ηλικίας 14-55 χρονών, ασκούνε τελείως διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά παρόλα αυτά οι σχέσεις που αναπτύσσονται τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και μεταξύ μαθητών και καθηγητών είναι πολύ ιδιαίτερες, ουσιαστικές και ανθρώπινες.

Τα Εσπερινά Γυμνάσια ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με εκείνο των Ημερησίων Σχολείων. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια, και το απολυτήριο Γυμνασίου είναι απολύτως όμοιο με του Ημερήσιου Γυμνασίου. Οι απόφοιτοι του Εσπερινού  Γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια .

Η φοίτηση στα Εσπερινά Λύκεια είναι τετραετής: η Α και η Β Λυκείου του Εσπερινού αντιστοιχούν στην Α Λυκείου του πρωινού, ενώ η Γ και η Δ Εσπερινού Λυκείου στη Β και Γ του ημερήσιου αντίστοιχα.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 6μ.μ και ολοκληρώνονται στις 9.40μ.μ. Οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί πλέον, στην Δ Λυκείου οι μαθητές που επιθυμούν, εφόσον έχουν παρακολουθήσει και την Γ Εσπερινού, έχουν  ολοκληρώσει δηλαδή τουλάχιστον δυο χρόνια σπουδών σε Εσπερινό Λύκειο – μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι τελειόφοιτοι/απόφοιτοι Εσπερινής Εκπαίδευσης εξετάζονται με διαφορετικούς όρους σε σχέση με τα Ημερήσια Λύκεια, διεκδικώντας ειδικό ποσοστό(1%) επί των συνολικών θέσεων στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας. Όσοι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες εξετάσεις, σημείωσαν πολύ αξιόλογες επιτυχίες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ.

Επειδή, λοιπόν, στις μέρες μας δεν υπάρχουν αποκλεισμοί στη γνώση, αλλά και επειδή η γνώση –τυπική και ουσιαστική- καθίσταται ιδιαίτερο και απαραίτητο εφόδιο σε μια συνεχώς εξελισσόμενη κοινωνία, σας καλούμε να αναζητήσετε και να ακολουθήσετε τους νέους δρόμους της γνώσης. Εμείς θα είμαστε πρόθυμοι να σας εξηγήσουμε οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του σχολείου μας και να σας εντάξουμε στο μαθητικό δυναμικό μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Εγγραφές γίνονται καθημερινά από 20 έως 30 Ιουνίου, 6-9 μ.μ. και από 1 Σεπτεμβρίου. Μεταγραφές μαθητών από Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια προς το Εσπερινό σχολείο διενεργούνται έως 31 Μαρτίου, και από ΕΠΑΛ στο Γενικό Επσερινό Λύκειο έως 15 Οκτωβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας. Το σχολείο μας  στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο (τέρμα Κονδύλη) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24310-20956.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή