Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έστησε σκηνές ο στρατός- Παραχώρησαν ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα

Μετά τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας, οι κάτοικοι θα περάσουν την νύχτα τους σε ξενοδοχεία και σκηνές που έστησε ο στρατός.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για όσους δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους, έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στην Λάρισα. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Η Πολιτική Προστασία μετέφερε στην περιοχή 100 σκηνές, 10 γεννήτριες, 2.000 κουβέρτες, 200 υπνόσακους, 500 κρεβάτια και λοιπό υλικό, ενώ 150 σκηνές έχουν διατεθεί από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και 32 από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το χωριό Ζάρκο Τρικάλων, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Ελασσόνα, λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Οι κάτοικοι θα περάσουν την αποψινή νύχτα αλλά και αρκετές ακόμα στις σκηνές. Το απόγευμα της Τετάρτης ο στρατός έστησε σκηνές στο κέντρο του χωριού για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτι τους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή