Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Εσύ εκεί κι εγώ στου πόνου τον παράλληλο…»

Η κραυγή της Θεσσαλίας στο Σύνταγμα και ο Πρωθυπουργός στην …Ινδία

Οι αγρότες στο Σύνταγμα, οι φοιτητές στους δρόμους, τα θύματα στα Τέμπη αδικαίωτα, ο κόσμος πνιγμένος και καμένος και ο Κ. Μητσοτάκης στην Ινδία με τη σύζυγό του.

Δεν ξέρουμε αλήθεια τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτή τη χώρα για να εκτιμηθεί η κατάστασή μας ως «κρίσιμη» και «έκτακτη ανάγκη» για να μείνει ένας Πρωθυπουργός  στη χώρα του.

Την ώρα που χθες οι αγρότες ξενυχτούσαν έξω από τη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στη μακρινή Ινδία, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Τα ρεπορτάζ αποκαλύπτουν την έγνοια της κεφαλής του πολιτικού συστήματος και τη συναίσθηση της κατάστασης που βιώνει ο αγροτικός κόσμος και μαζί τους όλοι οι πολίτες.

Τίτλοι όπως «ντυμένη στα χρώματα της Ινδίας η Μαρέβα», «Υποδοχή με ινδικούς χορούς» κοκ αποδεικνύουν ότι η χθεσινή συγκέντρωση των αγροτών κι ενώ ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απόγνωσης εδώ κι έναν μήνα, αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμη «δρώμενο» με προδιαγεγραμμένο τέλος.

Η Αθήνα ως πολιτικό κέντρο δύσκολα καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάμε. Δεν βλέπει καθημερινά τον άνισο του αγώνα των ανθρώπων της επαρχίας. Δεν βλέπει τα χωράφια με τις περσινές ακόμη καλλιέργειες να σαπίζουν στα χώματά τους.

Δεν βλέπει τα αδειανά πλημμυρισμένα σπίτια στη Φαρκαδόνα με τη λάσπη κολλημένη ακόμη στους τοίχους, τους κτηνοτρόφους να μην μπορούν να φτάσουν στις στάνες τους στα ορεινά των Τρικάλων μετά τις καταστροφές…

Ελπίζουμε τουλάχιστον η Αθήνα ως κοινότητα πολιτών, να είδε χθες και να κατάλαβε ότι οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι.

Σημ: Ο τίτλος είναι στίχος από το τραγούδι «Εσύ εκεί» των Κυριάκου Ντούμου και Λάκη Παπαδόπουλου

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή