Μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στέλνει η ΔΕΕΠ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνοντας δράση εθελοντικής αιμοδοσίας το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00 έως τις 14:00 στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, με τη στήριξη της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και τη συνεργασία του Νοσοκομείου.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες.
Η ΔΕΕΠ Τρικάλων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά αίματος αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη ζωή συνανθρώπων μας.
Όπως επισημαίνεται, μία μόνο μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει περισσότερους από έναν ασθενείς, ενώ η εθελοντική αιμοδοσία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τρόπους έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων τονίζει ότι η δράση αποσκοπεί τόσο στην κάλυψη πραγματικών αναγκών του συστήματος υγείας όσο και στην ενίσχυση του μηνύματος της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τις 08:00 έως τις 14:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
«Δώσε αίμα, χάρισε ζωή» είναι το σύνθημα της δράσης.




