Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εθελοντικό Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης ζωής & Πρώτων Βοηθειών

Το Εθελοντικό Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης ζωής & Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε στις 22 με 23 Νοεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην εκδήλωση με σκοπό την εκμάθηση θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων που αφορούσε την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Στο χώρο υπήρχαν εκπαιδευτές που μάθαιναν στους ακροατές πρακτικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, θέσης ανάνηψης και πνιγμονής από ξένο σώμα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν την θέση του θύματος όσο και του διασώστη στις δύο τελευταίες πρακτικές, κάτι που τους έκανε να βοηθούν και οι ίδιοι στην εκπαίδευση των συμπολιτών τους.

Με αυτό τον τρόπο βοήθησε και η τοπική κοινωνία τους διοργανωτές του σεμιναρίου δίνοντας χορηγίες άλλοτε χρημάτων και άλλοτε προϊόντων. Χωρίς τους χορηγούς είναι γνωστό πως ένα εντελώς δωρεάν σεμινάριο δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Έτσι σκόπιμο είναι να αποδοθεί ένα τεράστιο Ευχαριστώ στην κοινωνία που αγκάλιασε το σεμινάριο. Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστούμε πρέπει να αποδοθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που μας παραχώρησε τις αίθουσες του για την διεξαγωγή του σεμιναρίου. Ξεχωριστά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που έφεραν ρούχα και τρόφιμα για να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας μιας και πλησιάζουν εορταστικές ημέρες.

Στο χώρο διεξαγωγής έλαβαν μέρος η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαμιέων κ. Τσαδήμα Κατερίνα η οποία μας μίλησε για την αξία του εθελοντισμού.

Επιπροσθέτως, ο προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου, Ποιότητας , Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Χρήστος Παπαχρήστος έκανε λόγο για τις εθελοντικές δράσεις του Μητρώου Εθελοντών του Νοσοκομείου.

Ακόμα τοποθετήθηκαν, η κ. Καλλιόπη Μπέυζα εθελόντρια Γ.Ν Λαμίας και Φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική, για την εμπειρία και την ρόλο του εθελοντή. Επίσης ο κ. Γιώργος Διαμαντάκης Ναυαγοσώστης, Φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών μας ενημέρωσε για τον ρόλο των πρώτων βοηθειών στο επάγγελμα του ναυαγοσώστη. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους υπέροχους εθελοντές του σεμιναρίου που ήταν πάντα χαμογελαστοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε.

Ένα ξεχωριστό μπράβο ανήκει στο προσωπικό της βιβλιοθήκης που οικειοθελώς μας βοήθησε τις ημέρες του σεμιναρίου αν και ήταν εκτός ωραρίου εργασίας τους. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και τις δυο μέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου και θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως ήδη έχουμε ξεκινήσει να οργανώνουμε το επόμενο event που ελπίζουμε να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή