Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από σύγκρουση τρένων

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν φοιτητές – Συγκλονίζουν οι συγγενείς των τραυματιών και των νεκρών επιβατών

Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη γειτονική Λάρισα μετά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο λίγο έξω από την πόλη της Λάρισας. Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι επίσημα 32 αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός δυστυχώς θα αυξηθεί. Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας συγκλονιστικές.

Τα όσα συμβαίνουν παρακολουθούν τοπικές αρχές ενώ τα Νοσοκομεία της περιοχής προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες και να κουράρουν τους πάνω από 85 τραυματίες και εγκαυματίες που έχουν διακομιστεί. Ο δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης, δηλώνει ότι το έργο των απεγκλωβισμών είναι πολύ δύσκολο.

Οι έρευνες δεν σταματούν για νεκρούς και αγνοούμενους όμως είναι πολύ δύσολη διαδικασία μιας και πάρα πολλά εισιτήρια εκδίδονται χωρίς όνομα απευθείας στον γκισέ. Υπάρχουν βέβαια εισιτήρια που έχουν κοπεί σε ένα όνομα που σημαίνει ότι επρόκειτο για οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιβατική αμαξοστοιχία, εκεί υπήρχαν συνολικά τρεις οδηγοί, ένας εκ των οποίων καθόταν ως επιβάτης δίπλα στους δύο συναδέλφους του που ήταν εν υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, στο βαγόνι της πρώτης θέσης επέβαιναν πάνω από 20 άτομα, χωρίς να είναι σαφής ακόμα ο ακριβής αριθμός. Από την άλλη, στο βαγόνι των οδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν δύο οδηγοί.

Εκτιμήσεις  κάνουν λόγο για πάνω από 50 νεκρούς, όμως δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα επίσημη εκτίμηση λόγω τη χαοτικής κατάστασης που επικρατεί λόγω των ανώνυμων εισιτηρίων για τους 352 επιβαίνοντες. Το εφιαλτικό, είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι φοιτητές με το δράμα που εξελίσσεται στα νοσοκομεία να μην έχει τέλος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή