Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ετήσια εορταστική εκδήλωση για τον νέο χρόνο στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς» με την τιμητική παρουσία Εκπροσώπων της Εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπροσώπων των επιστημονικών και κοινωνικών Φορέων της πόλης και πλήθους Μελών, σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως θερμή, υπό τη μουσική συνοδεία συγκροτήματος.

Ο Πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου έκανε μια σύντομη αναφορά σε θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς την εποχή της κρίσης και ακολούθως επικεντρώθηκε στο αντικείμενο της βραδιάς, τη βράβευση της ανιδιοτελούς προσφοράς των συναδέλφων του που στήριξαν από το 2004 εμπράκτως το έργο της τράπεζας αίματος του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε «Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής σας καλωσορίζω στη φετινή μας εκδήλωση και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία. Ας είναι το 2018 η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την πολυπόθητη αλλαγή για ανάπτυξη στη χώρα μας. Στα χρόνια της κρίσης ο τεχνικός κλάδος χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο και έχει οδηγηθεί σε απόγνωση.

Η τεράστια μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι καθυστερήσεις του ΕΣΠΑ, η υπέρμετρη φορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό των Μηχανικών, τα capital control, η ολιγωρία των κυβερνήσεων σε καίρια θέματα για τον κλάδο, οδηγούν τον μηχανικό σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα η αλληλεγγύη έγινε ανάγκη. Μια τέτοια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα βραβεύσουμε και εμείς σήμερα. Μια κίνηση που ξεκίνησε το 2004, όταν ο τότε Πρόεδρος, Ντίνος Διαμάντος, εισηγήθηκε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Τμήματος. Δημιουργήθηκε την 3η Μαΐου 2004 και η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την 28η Ιουνίου του ίδιου έτους. Έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί είκοσι τακτικές αιμοδοσίες και δύο έκτακτες, με συνολική κατάθεση περισσότερων των τετρακοσίων μονάδων αίματος.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα απονεμηθεί τιμητικός έπαινος στην Διευθύντρια του, Μαίρη Χατζητάκη».

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες και απένειμε για την προσφορά τους αναμνηστικούς επαίνους στους συναδέλφους, Ντίνο Διαμάντο, Γρηγόρη Σουλιώτη, Νίκο Τσουτσούκα, Κώστα Ιακωβάκη, Ευάγγελο Μπεκερτζή, Κώστα Γαβριά, Κωνσταντίνο Νταμπεγλιώτη, Γερβάσιο Τσακαλίδη, Ανδρέα Παπαγεωργίου, Ηλία Χατζή, Κωνσταντίνο Δελήμπαση, Δημήτριο Φαγκρίδα, Θωμά Μπακάρο, Παναγιώτα Λόζιου, Βάιο Ζησόπουλο, Αθανάσιο Φιλανδριανό, Δημήτρη Χύτα, Δημήτρη Κερέμη, Βησσαρίωνα Τσιτσιούμη, Νίκο Χριστόδουλο, Δημήτριο Σαρατζιώτη, Σωτήρη Ζαχαριά, Εμμανουέλα Βασιλείου, Αντώνη Κυρίτση, Χρήστο Ντάγια, Ευθύμιο Νάκα.

Εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου παρέστη ο πρωτοσύγκελος Λάρισας πατέρας Αχίλλιος Τσούτσουρας, που ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε για την νέα χρονιά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή