Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ετοιμάζεται για απόκριες ο νομός Τρικάλων – Ο χάρτης των εκδηλώσεων

Οι φετινές απόκριες αναμένεται να έχουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση στον νομό Τρικάλων αφού πλέον έχουμε περάσει πλήρως στη φάση της κανονικότητας μετά την πανδημία, ενώ από την άλλη, η περιοχή παραμένει στις πρώτες επιλογές των τουριστικών αποδράσεων.

Ήδη αρκετοί σύλλογοι σχεδιάζουν αποκριάτικες δράσεις ενώ και οι δήμοι αναμένεται να μπούνε με τον τρόπο τους στη διαδικασία να τις στηρίξουν αλλά και να τις αναδείξουν .

Μέχρι στιγμής δύο περιοχές έχουν ανακοινώσει επίσημα εκδηλώσεις. Πρόκειται για το χωριό των Γόμφων όπου θα πραγματοποιηθεί Καρναβάλι. Μετά από τρία χρόνια αποχής και την πανδημία να περνάει στο χθες, το μεγάλο Καρναβάλι των Γόμφων είναι και πάλι εδώ! Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακά κούλουμα.

Επίσης, έχει ήδη ανακοινωθεί το Παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού στην Καλαμπάκα με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης και διαχείρισης το θεατρικό Εργαστήρι «Επι Σταγών» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Κούλουμα φυσικά θα προσφέρονται σε πάρα πολλά χωριά. Ήδη το Καστράκι έχει ανακοινώσει ότι οργανώνει φέτος γιορτή για τα Κούλουμα την καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του χωριού.

Επίσης, αν και δεν έχει αναγγελθεί ακόμη, και η περιοχή της Φαρκαδόνας παραδοσιακά οργανώνει καρναβαλικές γιορτές καθώς και η Αγία Μονή στην πόλη των Τρικάλων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή