Έτοιμες οι μελέτες που δεν ικανοποίησαν τις απαιτήσεις

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τον διαγωνισμό για δύο πλατείες των Τρικάλων.

Μετά τον Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, τα πρακτικά της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τον διαγωνισμό για δύο πλατείες των Τρικάλων, της κεντρικής και της γειτονικής της «Εθνικής Αντιστάσεως».

Η Επιτροπή προέκρινε ένα δεύτερο και 2 τρίτα βραβεία, καθώς καμία δεν ικανοποιεί την έννοια της αστικής πλατείας σε συνδυασμό με φυτεύσεις.

Επίσης, άλλες 3 μελέτες – προτάσεις αγοράζονται, καθώς κρίθηκε ότι περιέχουν ιδέες χρήσιμες ως κατάθεση γνώσης στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.

Πλέον, αυτές οι 6 προτάσεις-μελέτες  είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων από αύριο και για μία εβδομάδα και ο κάθε πολίτης αποστέλλει ηλεκτρονικώς τις παρατηρήσεις του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του επί των συγκεκριμένων μελετών.

Μετά από αυτή την διαδικασία, θα κληθεί ο νικητής να συζητήσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων σε σημεία που χρήζουν αλλαγών. Ακολούθως, θα αποφασιστεί αν θα ανατεθεί η μελέτη, ή εάν ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.

Φυσικά πάντα, ο Δήμος Τρικκαίων, διεκδικεί 1,3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει το σχέδιο του για αναμόρφωση του κέντρου των Τρικάλων με την ανάπλαση των 2 πλατειών, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, να έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως η ανάπλαση θα προχωρήσει αν χρειαστεί ακόμη και με ιδίους πόρους…Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή