Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ετοιμοπόλεμο το webex στα Τρικαλινά σχολεία

Ήρθε για να μείνει η τηλεκπαίδευση στις ζωές των Τρικαλινών μαθητών ανεξάρτητα από την πανδημία για την οποία αρχικά είχε σχεδιαστεί. Ήδη, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται ισχυρές σε πολλές περιοχές στη Θεσσαλία, οι διευθύνσεις σχολείων της περιοχής, ακόμη και μέσα στα Τρίκαλα, έστειλαν μήνυμα στους γονείς ενημερώνοντας ότι θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση (το λεγόμενο Webex) στην περίπτωση που η χιονόπτωση είναι τέτοια και δεν επιτρέπει στα παιδιά να πάνε σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα που έστειλαν από σχολεία της περιοχής είναι το εξής: «Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς των μαθητών και οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση τηλεκπαίδευση, αν ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (κλειστά σχολεία με απόφαση του οικείου δημάρχου)».

Ετοιμότητα μεν αλλά …απογοήτευση δε για τους μαθητές και τις μαθήτριες που βλέπουν ότι ούτε το χιόνι δεν είναι αρκετό για να χάσουν μάθημα. Και οι γονείς βέβαια βλέπουν με προβληματισμό όλο αυτό, μιας και το Webex ελάχιστα μπορεί να αναπληρώσει την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ βέβαια δεν αναρωτιέται κανείς εάν είναι διασφαλισμένες σε κάθε σπίτι οι απαραίτητες συνθήκες για να συμμετέχουν τα παιδιά στο διαδικτυακό μάθημα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή