Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έτσι θα είναι η οδός Καρδίτσης

Δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «Αναμόρφωση και της οδού Καρδίτσης με 1,5 εκ. €» μας ενημερώνει ότι και η οδός Καρδίτσης θα αναμορφωθεί με 1,5 εκ. ευρώ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου.

Αναμόρφωση και της οδού Καρδίτσης με 1,5 εκ. €

Μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση που αλλάζει την πόλη των Τρικάλων υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για αναμόρφωση και ανάπλαση μεγάλου τμήματος της οδού Καρδίτσης, από το Νοσοκομείο μέχρι το Εργοστάσιο Γάλακτος.

Πρόκειται για έργο «Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης» ύψους 1.500.000€ με χρήματα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, που ενέκρινε τη μελέτη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των Τρικάλων. Ένα σχέδιο, το οποίο αφορά στην αλλαγή πτυχών της ζωής στην πόλη. Η συγκεκριμένη αναμόρφωση γίνεται σε μια από τις βασικές οδούς της πόλης και πύλη εισόδου για επισκέπτες από τον νότο. Ταυτοχρόνως, δίνεται λύσεις σε θέμα κίνησης οχημάτων, ποδηλατών και πεζών, διαμορφώνοντας μια είσοδο πόλης σύγχρονη και με παρεμβάσεις ουσίας.

Το τμήμα που αλλάζει, περιλαμβάνει 26 οικοδομικά τετράγωνα, είναι άκρως επιβαρημένο με πολλαπλές χρήσεις και κατοικίες. Ο νέος σχεδιασμός δίνει συνοχή και ταυτότητα σε μια περιοχή, που λειτουργεί ως χώρος υποδοχής, με αναβαθμίσεις, όχι απλώς για την εικόνα, αλλά και για την ουσία της ζωής των κατοίκων. Ο νέος, ασφαλής χώρος περιπάτου και αναψυχής, ταυτόχρονα συνδέει την ευρύτερη περιοχή  με το κέντρο της πόλης.

Τα βασικά σημεία που λήφθηκαν υπ‘ όψη στη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, πολλαπλασιάζουν τον δημόσιο χώρο και επιτυγχάνουν απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, αυξάνοντας τον χώρο πρασίνου, συντελώντας στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Τα έργα

Αναλυτικότερα, με προϋπολογισμό 1.295.719€ τα έργα είναι :

– Διατηρείται το πλάτος των 10 μ. για την κίνηση οχημάτων

– Δημιουργείται ποδηλατόδρομος πλάτους 1,50μ, μονής κατεύθυνσης, εντός του πεζοδρομίου με πλακοστρωμένη ζώνη 0,70μ για την  ασφάλεια του ποδηλάτη.

– Αναπτύσσεται ζώνη πρασίνου μεταξύ του ποδηλατοδρομου και του πεζοδρομίου με πλάτος 0,60-2,00μ. ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.

– Γίνονται εργασίες πρασίνου (διαμόρφωση και φύτευση των χώρων)

– Τα πεζοδρόμια αποκτούν μεταβλητό πλάτος από 2,00-3,00 μ.

– Στα σημεία διασταύρωσης των κάθετων οδών με την οδό Καρδίτσης θα κατασκευαστούν ανισόπεδες διαβάσεις, για ανεμπόδιστη κίνηση πεζών, ΑμεΑ και ποδηλατών

– Σε ορισμένα σημεία θα υπάρχει ράμπα κλίσης 5%  και υποβίβαση του πεζοδρομίου, στους εγκεκριμένους κόμβους (με πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, σούπερ μάρκετς)

– Κατασκευάζονται τοίχοι αντιστήριξης στις ιδιοκτησίες, λόγω της έντονης υψομετρικής διαφοράς της οδού Καρδίτσης με τις στάθμες των ιδιοκτησιών, για να προσαρμοστεί η στάθμη του πεζοδρομίου με αυτή της οδού.

– Τοποθετούνται ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες

– Κατασκευάζονται θέσεις ανάπαυσης σε επιλεγμένα σημεία.

– Τοποθετείται αστικός εξοπλισμός: παγκάκια κάλαθοι αχρήστων, μεταλλικά κυλινδρικά σχήματα για την προστασία των δέντρων.

Με άλλα 204.281 € υπογειοποιούνται τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Ο έργο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και πλέον απομένει η έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Θανάσης Μιχαλάκης

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή