Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Βρίσκεστε στη τέταρτη ημέρα

Θα μπορούσε να ήταν ένα μήνυμα στον υπολογιστή ή στο κινητό σας. Θα μπορούσε να ήταν η αρχή ενός κειμένου που θα σας έδινε οδηγίες για το πως θα προχωρήσετε στη πέμπτη ημέρα. Θα μπορούσε να ήταν μια ακόμη σβησμένη ημέρα στο ημερολόγιο του καθενός σας για να φτάσετε πιο κοντά στο τερματισμό.
Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι το φρένο που προσπαθούν να βάλουν αρκετοί σβήνοντας λέξεις, υποσχέσεις, κινήσεις ή πράξεις. Άμυνα του μυαλού το χαρακτηρίζουν πολλοί. Είναι όμως έτσι; 
Είναι άμυνα να θέλεις να σβήσεις το προηγούμενο από το να παλέψεις να το διορθώσεις; Είναι άμυνα να θέλεις να ξεχάσεις αυτό που θα σου φέρει το επόμενο γιατί εσύ προσπαθείς να αρνηθείς ότι θυμάσαι το προηγούμενο;
Τη συνταγή αυτή εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια και για αυτό το λόγο βγάλαμε και τη φράση «οι ειδήσεις στην Ελλάδα κρατάνε μόνο τρεις ημέρες». Καταφέραμε ακόμη και αυτά τα κοινωνικά δίκτυα από μέσα επικοινωνίας να τα κάνουμε μέσα ψυχαγωγίας. Να μη συζητάμε για μια κατάσταση αλλά να προσπαθούμε να δείξουμε ποιος θα τη χλευάσει περισσότερο και μετά το τριήμερο τίποτα. 
Για αυτό λοιπόν προσπαθείς να ξεχάσεις ότι:
1) Τη Δευτέρα βρίζεις αυτούς που έσωσαν τις τράπεζες με τα μνημονιακά δάνεια αλλά τη Πέμπτη δίνεις το ευρώ σου σαν προμήθεια στη τράπεζα για να πληρώσεις οφειλές σου προς το κράτος.
2) Τη Τρίτη μάλωσες με τον υπάλληλο του σούπερ-μάρκετ για τα τέσσερα λεπτά στη σακούλα για να σωθεί το περιβάλλον και τη Παρασκευή ξέχασες ότι με τα ξύλα που παράγγειλες για θέρμανση κάνεις μεγαλύτερη ζημιά σε αυτό.
3) Τη Τετάρτη διάβασες ότι κάποιον λαθρέμπορο έπιασαν να διακινεί λαθραία τσιγάρα αλλά εσύ ξέχασες το Σάββατο που έδωσες τη παραγγελία σου στο βενζινά ότι το καπέλο στο πετρέλαιο θέρμανσης μπήκε για να πιαστούν οι λαθρέμποροι κάνοντας το στο τέλος επίδομα που δε το δικαιούσαι αν έχεις το προνόμιο ακόμη να αμείβεσαι επαρκώς. 
4) Τη Πέμπτη είδες τη δική σου μάνα να εισπράττει 250 ευρώ μέρισμα αλλά τη Δευτέρα ξέχασες να τη ρωτήσεις πως θα τα βγάλει πέρα με 80 ευρώ εισόδημα το μήνα λιγότερα φέτος και 195 το μήνα λιγότερα σε σχέση με 2016. 
5)  Τη Παρασκευή δε βρήκες χρήματα να πληρώσεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου που αγόρασες με πολλές στερήσεις αλλά τη Δευτέρα εύχεσαι στον ομοιοπαθή φίλο σου καλή χρονιά.
6) Το Σάββατο πήγες στην αλυσίδα για τα ψώνια σου αλλά τη Τρίτη που έκλεισε ο κυρ Κώστας το μαγαζί του δεν αναρωτήθηκες πόσοι έμειναν να πάνε στο μαγαζί της δικής σου κόρης για να ψωνίσουν. 
7) Τη Κυριακή το πρωί σε παίρνει τηλέφωνο ο κάθε λογής υποψήφιος για να ζητήσει τη στήριξη σου, το βραδάκι του τηλεφωνείς εσύ για τη συγχαρητήρια της εκλογής του αλλά τη Τετάρτη δε θυμάσαι να τον ρωτήσεις για το χρονολόγιο των υποσχέσεων του. 
Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως μας δίδασκαν εκείνα τα χρόνια που πέρασα από τα μαθητικά θρανία. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή