Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Jonathan Κουφοντίνας

Να σε ρωτήσω για ποιο λόγο θέλεις να διαβάσεις αυτό το κείμενο; Τι ακριβώς ψάχνεις να βρεις σε αυτές τις γραμμές; Να μάθεις αν όντως ο Κουφοντίνας έχει καταγωγή από ένα αριστοκρατικό τζάκι της αλλοδαπής ή απλά είδες το επίθετο και σου έκανε κλικ;

Ελπίζεις ότι αυτός θα έρθει να πλαισιώσει το Ρουβίκωνα, το κόμμα που ψήφισαν μερικοί γιατί νόμιζαν ότι θα δέρνει τους πολιτικούς, το κίνημα «δε πληρώνω», τους αναρχικούς των Εξαρχείων, το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων» αλλά και το κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών και θα δράσουν όλοι μαζί για να υπερασπιστούν τα δικά σου «θέλω»;

Μην ελπίζεις. Απλά είναι ακόμη μια είδηση για να χάσεις τα ερωτήματα που έχεις μέσα σου και θέλουν να ξεχάσεις.

Να μη θυμηθείς να ρωτήσεις πότε και πως:

1) Θα εξαφανιστούν οι φόροι σε μπύρα, κρασί, καφέ και το τέλος σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

2) Θα πέσει ο Φ.Π.Α από το 24 % σε λογικά επίπεδα

3) Θα πληρωθούν οι οφειλές ιδιωτών στο δημόσιο που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

4) Θα ζήσει τον υπόλοιπο χρόνο ο άγαμος με εισόδημα 120 ευρώ το μήνα αλλά και ο παντρεμένος με τρία παιδιά με 450 ευρώ που θα πάρει το κοινωνικό μέρισμα.

5) Θα ξαναθυμηθούμε τη συζήτηση για μείωση του αριθμού των βουλευτών, το παροπλισμό των κρατικών λιμουζίνων αλλά και τις επιστροφές χρημάτων σε βουλευτές που ανακοινώθηκε πριν από λίγο διάστημα.

6) Θα ξαναβρούμε το χαμένο μας φιλότιμο. Μετατρέψαμε τους απομάχους του εργασιακού βίου σε ζητιάνους της ζωής και δεχτήκαμε να βαφτίσουν τη νεολαία μας ως «εργαζόμενοι φτωχοί».

Θα μπορούσα να σου γράψω άλλα τόσα αλλά μάλλον εσύ γνωρίζεις καλύτερα τη ζωή σου και το δικό σου γολγοθά. Το θέμα είναι ότι το γνωρίζουν και αυτοί και για αυτό προσπαθούν με θέματα που σίγουρα θα σε απασχολήσουν, και αν όχι εσένα τότε τη παρέα σου, να παίξεις στο δικό τους γήπεδο.

Μη ξεχνάς ότι μας έχουν καταλάβει. Από την εποχή που όλοι είχαμε σταματήσει να ζούμε τη ζωή μας και ασχολούμασταν με την εκπομπή Big Brother. Από την εποχή που όλοι μίλαγαν για τηλεσκουπίδια της μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης αλλά κάθε μεσημέρι νέκρωναν οι πόλεις. Από το γεγονός ότι η κρεβατοκάμαρα έγινε φανερή και θεωρείται ότι το απαραίτητο προσόν ενός άνδρα για να πετύχει στο τηλεοπτικό χώρο είναι να μην είναι άνδρας.

Από την ελπίδα για ξεκόλλημα από την οικονομική αφάνεια των νέων που πλαισιώνουν όλα τα τηλεπαιχνίδια (δοκίμασε να κάνεις το πολλαπλασιασμό τόσα τηλεπαιχνίδια Χ τόσοι παίκτες και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα).

Από το γεγονός ότι το νικητή του περσινού τηλεπαιχνιδιού που έσπασε όλα τα κοντέρ τηλεθέασης του πρότειναν να τον κάνουν δήμαρχο ή έστω πρόεδρο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας στο τόπο καταγωγής του. Από τη πραγματικότητα που δείχνει ότι πολλά έντυπα που στηρίζονται στο κουτσομπολιό συνεχίζουν τη λειτουργία τους ενώ οι εφημερίδες πνέουν τα λοίσθια.

Γιατί το «διαίρει και βασίλευε» ήταν πάντα αποτελεσματικό και κατάφεραν να το περάσουν ακόμη και στον αθλητισμό βάζοντας τους οπαδούς ομάδων να παίξουν το δικό τους παιχνίδι (την ίδια ώρα που αρκετοί νέοι δε προσέρχονται στις εκλογές για να ψηφίσουν για το μέλλον τους καλούνται μέσω πανό που κρεμάστηκε σε γήπεδο να πάνε στις επόμενες εκλογές για να καταψηφίσουν νομίζοντας ότι υπερασπίζονται το πρόεδρο της ομάδας τους).

Κατάλαβαν ότι δεν σε ενδιαφέρει να κερδίσει ο καλύτερος αλλά η ομάδα σου. Δεν σε ενδιαφέρει να είσαι Έλληνας αλλά χειροκροτητής ενός κόμματος και εχθρός των υπολοίπων. Να σε εντάξουν σε μια κατηγορία γιατί ελέγχεσαι καλύτερα. Να μη μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου γιατί αυτό που θα δεις μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτηρισμό που σου έδωσαν.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να ξεσηκωθούμε για τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί το ταξί που μετέφερε τον Jonathan πίσω στο κελί του δεν είχε κλιματισμό, δε του έδωσαν παστίλιες για το πόνο το δικό μας και δεν έγινε πρόβλεψη τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το φαγητό να μαγειρεύεται από σεφ πρωινάδικου.

Ευάγγελος Δημ. Σαμαράς
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή